Tragel telt zo’n vierhonderd mensen die vrijwilligerswerk doen. Zij staan voor onmisbare ondersteuning bij de zorg voor een goed leven.

Vrijwilliger worden bij Tragel

Een vrijwilligersfunctie bij Tragel sluit altijd aan bij de interesses en mogelijkheden van de vrijwilliger. De activiteiten variëren van samen wandelen, fietsen en naar het theater of de bioscoop tot hulp bij evenementen (Tragel Games, Schaapscheerdersfeesten, Truckroll, Boottocht) en jaarfeesten (carnaval, Sinterklaas, Kerst, oud- en nieuw). Ook zijn vrijwilligers onmisbaar bij de ondersteuning bij dagbesteding. Zet jouw enthousiasme en talent om in een betekenisvolle en gewaardeerde activiteit! Alle activiteiten zijn op verschillende locaties in heel Zeeuws-Vlaanderen, dus altijd in uw buurt.

Alle vrijwilligers werken volgens een reglement, waarin afspraken zijn gemaakt over onkostenvergoeding. Ook is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht. Na een proefperiode wordt een vrijwilligersovereenkomst opgesteld. Vrijwilligers hebben een persoonlijke begeleider. Ook kunnen zij gebruik maken van het scholingsaanbod van Tragel en van de collectiviteitskorting van zorgverzekeraar CZ.

De beloning voor vrijwilligers is oprechte dankbaarheid van onze cliënten en de organisatie. Omdat vrijwilligerswerk onbetaalbaar en waardevol is, houden we jaarlijks een feestavond en is er een attentie op de Dag van de Vrijwilliger.

Neem alvast eens een kijkje bij de vacatures voor onze vrijwilligers en bij onze evenementen!

Jaar van de Vrijwillige Inzet

Mensen maken Nederland, Mensen maken Tragel

Nederland telt zo’n 7 miljoen vrijwilligers, toch zijn er nog veel meer nodig! Ons land wordt gemaakt door iedereen die er woont. Door de miljoenen mensen voor wie andere mensen helpen de normaalste zaak van de wereld is en die graag vrijwilligerswerk doen. Vrijwilligerswerk geeft voldoening en brengt je in contact met mensen die je anders nooit had ontmoet.

Dit jaar van de Vrijwillige Inzet is dan ook een éxtra mooie gelegenheid om een aantal Tragel vrijwilligers hun ervaringen te laten delen.
Fietsvrijwilligster Nicolien trapt af en de jongste vrijwilligster bij Tragel vertelt haar verhaal:

Ik ben Marlon, vrijwilligster bij Tragel
“Fijn om samen te bewegen én te genieten.”
Lees mijn verhaal
Ik ben Karin, vrijwilligster bij Tragel
“Of ik mee wilde gaan op reis? Daar hoefde ik écht niet lang over na te denken!"
Lees mijn verhaal
Ik ben Niek, vrijwilliger bij Tragel
"Hun blijdschap geeft mij energie.”
Lees mijn verhaal
Ik ben Vanity, vrijwilligster bij Tragel
"Zelfs toen ik mijn stage uren al had behaald, ben ik toch blijven helpen.”
Lees mijn verhaal

Meer weten of actief worden als vrijwilliger?

Neem contact op met Vrije tijd & Vrijwilligerswerk.

Vacatures

Lees verder