In sportschool Delta waren dan ook de eerste ontmoetingen met mensen met een verstandelijke beperking. Hij gaf hen met veel plezier judo-les. “Plots was ik een bekende in Terneuzen en werd ik herkent als ik in de Noordstraat liep met mijn vrouw. Van een spontane omhelzing moest ik niet schrikken”.

Naast werk en sport was er tijd voor vrijwilligerswerk. Niek vervulde diverse vrijwilligersfuncties, inmiddels is hij met vele gestopt, maar het vrijwilligerswerk bij Tragel is gebleven. Waarom?

“De spontaniteit van bewoners en cliënten raakt mij elke keer weer. Hun blijdschap geeft mij energie.”

“Omdat ik bij Tragel al ruim 25 jaar kan doen wat ik graag doe: autorijden! Het liefste lange ritten. Het is voor mij een zinvolle én waardevolle dag invulling. Vakantieritten zijn leuk; iedereen is dan in feeststemming. De laatste jaren is de rit naar Kreekkamp in Berismenil bij la Roche en Ardenne vaste prik. Een dag van een warm weerzien met bewoners en begeleidster Judith. Een lange rit met een gezellig picknick onderweg. Judith zorgt dan voor een trommeltje met gezonde snacks zoals tomaten en komkommers. Samen delen. De spontaniteit van bewoners en cliënten raakt mij elke keer weer. Hun blijdschap geeft mij energie.

Mijn ervaringen zijn altijd grandioos. Ik kan niet anders zeggen dat het tot nog toe altijd heel erg leuk is en dat ik het graag blijf doen zolang het gaat. Ik ben inmiddels de 80 gepasseerd!”

Zet jouw enthousiasme en talent om in een betekenisvolle en gewaardeerde activiteit!
Meer weten of actief worden als vrijwilliger? Lees snel verder en neem vrijblijvend contact op.