Vrijwilligster Vanity Kayser vertelt:

“Voor school moest ik 30 uur Maatschappelijke stage lopen, tijdens een bijeenkomst op school konden wij kennismaken met allerlei verschillende stage aanbieders. Al vrij snel was ik eruit, het leek me heel leuk om bij Tragel mijn stage uren te behalen.

Zelfs toen ik mijn stage uren al had behaald, ben ik toch blijven helpen.

In het weekend ging ik helpen tijdens activiteiten in restaurant ’t Palet, in het hoofdgebouw van Tragel. Mijn werkzaamheden bestonden uit het halen en brengen van bewoners, helpen achter de bar, glazen ophalen en afwassen. Ik vond het mooi om te zien hoe iedereen aan het genieten was van de muziek, het winnen van een prijs tijdens de Bingo of het showen van kleding op de catwalk tijdens de modeshow.

Zelfs toen ik mijn stage uren al had behaald, ben ik toch blijven helpen. Mijn moeder was inmiddels als vrijwilligster gestart bij sportclub Bodyline in Terneuzen. Aangezien ik zelf ook best sportief ben, leek me dat ook wel iets. Na een eerste kennismaking was ik meteen verkocht, en ben ook ik vrijwilliger geworden bij deze club.

Het is echt super om hierbij te helpen, iedereen is zo enthousiast en altijd heel erg blij om mij weer te zien.

Onder begeleiding van een medewerkster van Bodyline, werd er op woensdagavond met een groepje van tien bewoners en cliënten altijd fanatiek gesport. Balspelen, estafettes, tikspelletjes of fitness, wat er ook werd gedaan het is altijd gezellig! Het is echt super om hier bij te helpen, iedereen is zo enthousiast en altijd heel erg blij om mij weer te zien. Ik kwam dan ook altijd met hele leuke verhalen thuis en met een glimlach op mijn gezicht.

Helaas is het al meer dan een jaar geleden dat wij hebben kunnen sporten samen vanwege Corona, dat vindt ik echt heel jammer. Ik hoop dan ook dat we snel weer van start kunnen gaan!”

Zet jouw enthousiasme en talent om in een betekenisvolle en gewaardeerde activiteit!

Meer weten of actief worden als vrijwilliger? Lees snel verder en neem vrijblijvend contact op.