De Wet zorg en dwang regelt de rechten van onder andere mensen met een verstandelijke beperking bij onvrijwillige zorg of opname. Bij Tragel is deze wet er voor mensen die bij Tragel wonen of naar dagbesteding gaan. Wij moeten ons aan de regels houden als we bewoners/cliënten onvrijwillige zorg willen geven of onvrijwillig willen opnemen.

Cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang

Als je bij Tragel woont of dagbesteding krijgt en het spannend vindt om te zeggen dat je het niet eens bent met de zorg die je krijgt, kun je hulp vragen aan de cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang.

Bewoners en cliënten kunnen contact met haar opnemen. Deze cliëntenvertrouwenspersoon kan vragen beantwoorden en helpen bij een klacht. Alles wat je vertelt, blijft geheim.

Foto Hélène de Zeeuw_.jpg
Voor Tragel is Hélène de Zeeuw de cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang. Ze is te bereiken op het telefoonnummer 06-21644332 (ook via WhatsApp) of via mail h.dezeeuw@hetlsr.nl.

Wet zorg en dwang in begrijpelijke taal

Er is een uitleg beschikbaar over de Wet zorg en dwang in begrijpelijke taal. Klik hier voor meer informatie over Wet zorg en dwang.