Sinds het begin van de Corona-pandemie houden we ons aan de landelijke maatregelen. Ook nu de meeste bewoners en veel medewerkers al één of twee keer gevaccineerd zijn, blijven de maatregelen gelden. Dat betekent dat op dit moment bewoners twee bezoekers per dag mogen ontvangen. Bezoekers mogen geen klachten hebben en bezoek moet vooraf gemeld worden zodat de begeleiding kan bewaken dat er niet teveel mensen tegelijk op de locatie zijn. Dit geldt ook voor bezoek op de dagbesteding. Hoe leuk en goed bedoeld ook, spontaan en onaangekondigd op bezoek komen, is niet mogelijk. Aan het bezoek wordt nog steeds nadrukkelijk gevraagd zich verder aan de regels voor het ontsmetten van handen, dragen van een mondkapje en 1,5 meter afstand tot bewoners en begeleiding te houden. Ook kunnen er op locatie afspraken gelden over in welke ruimte het bezoek kan plaatsvinden.

We begrijpen dat het steeds moeilijker wordt om de regels na te leven zeker nu bewoners gevaccineerd zijn en mogelijk u zelf ook. Maar voor de veiligheid van bewoners, begeleiding én voor uw eigen veiligheid blijft het noodzakelijk om vol te houden. Er komt immers nog een derde golf Coronabesmettingen. Daarom brengen we samen met de Centrale Vertegenwoordigersraad nogmaals onder uw aandacht dat we van iedereen verwachten dat de aanwijzingen van de begeleiding op locatie opgevolgd worden. Alleen samen krijgen we Corona onder controle!

Guus Bannenberg, bestuurder Tragel & Léon Phernambucq, voorzitter CVR

Klik hier voor meer informatie over het actuele beleid en maatregelen omtrent het coronavirus op ‘Maatregelen coronavirus’.