Mailt u wel eens met medewerkers van Tragel? Wees dan dezer dagen extra alert bij het behandelen van uw e-mail. De digitale e-mailomgeving van Tragel heeft namelijk last van een virusaanval.

Mogelijk krijgt u een e-mail met een bijlage van Tragel die erg lijkt op een mail die u een aantal maanden of weken geleden van deze afzender heeft ontvangen. Aan het mailadres van de afzender kunt u zien dat de mail nep is. Mogelijk heeft al u zo’n mail ontvangen.

Wat moet u doen?

  • Klik niet op de bijlage
  • Klik niet op eventuele links in de mail
  • Gooi de valse mail weg
  • Leeg het postvak Verwijderde items

Heeft u al op een link geklikt of de bijlage geopend?

Als u een virusscanner gebruikt, dan heeft deze de bijlage waarschijnlijk wel herkend en behandeld als besmet bestand. U krijgt dan een melding op uw computer. Bij twijfel kunt u de virusscanner op uw computer een extra scan laten uitvoeren, om eventuele besmette bestanden te vinden en te verwijderen.

Maatregelen

Carante Groep, die de digitale werkomgeving van Tragel beheert, werkt op volle kracht aan het tegengaan van de virusaanval op de e-mailomgeving. Daardoor kan de verzending van e-mail vertraagd zijn. Ook is gebleken dat mails aan medewerkers van Tragel soms niet aankomen.

Het gaat uitsluitend om een virusaanval in de e-mailomgeving. Dit is erg vervelend, excuus voor het eventuele ongemak. Carante Groep kijkt met de aangesloten organisaties naar maatregelen om herhaling van zo’n virusaanval te voorkomen.