Stel, je werkt al jaren in een kledingzaak. En toch kriebelt er iets: je wilt aan de slag in de zorg. Eigenlijk al heel lang. Claudia de Meurichy (50) waagde de stap en begon onlangs bij Tragel. Met een opleiding in het vooruitzicht.

Ze is alvast aan de slag bij Tragel als aspirant-leerling. In september begint ze met de opleiding Maatschappelijke zorg bij Scalda. Claudia: “Al vanaf mijn jeugd was mijn wens: in de zorg werken. Na mijn havodiploma was er twijfel. Toen bood werken in de zorg geen stabiele toekomst. Dat is nu wel anders! Ik ging -heel veilig- meao doen en belandde op een accountantskantoor. Daar heb ik negen jaar gewerkt. De afgelopen twintig jaar was ik mede-eigenaresse van een kledingzaak in Hulst. Daar was ik voornamelijk verantwoordelijk voor de marketing, administratie en inkoop.”

Goed gesprek
Vorig jaar begon het echt te kriebelen… “Mijn dochter werkte inmiddels als verpleegkundige. Zij maakte mij ook enthousiast. Ik besefte hoe graag ik in de zorg wilde werken. Dus ik trok de stoute schoenen aan en benaderde Tragel eind 2018.” Dat pakte goed uit: Claudia stapte -na een goed gesprek- over naar de zorg en begon in januari in Clinge. Ze vertelt: “Eindelijk, een baan in de zorg! En acht maanden voor mijn opleiding al aan de slag. Mijn enthousiasme was de reden om me alvast als aspirant-leerling aan te nemen. Voor mij dé kans om zorgervaring op te doen. Vanaf september ga ik één dag per week de opleiding volgen en ben ik drie dagen per week aan het werk.”

Je hebt ‘t van nature
“Ik voel me heel erg welkom hier. Echt een warm bad. Een collega die al 35 jaar bij Tragel werkt, begeleidt mij. Tot september ga ik elke drie maanden naar een andere woning. Zo maak ik kennis met alles wat bij de zorg voor mensen met een beperking komt kijken. Waarom bij Tragel? Die keuze is bewust. Zorgen voor mensen met een beperking is zorgen voor de langere termijn. Je bouwt een band op met de cliënten en bewoners. We werken in een hecht team. Op den duur weet je wat de cliënten nodig hebben om zich goed te voelen. En die spontane lach of knuffel? Dat is onbetaalbaar! Op dit moment help ik met huishoudelijke taken, de was en kijk mee in de verzorging. Er komt steeds meer bij, mijn functie krijgt steeds meer vorm. Ik kijk ernaar uit om tijdens mijn opleiding mee te draaien in een team van verzorgenden. Het is heel bijzonder om te ervaren hoe zij in hun vak staan: heel betrokken. Iedereen gaat voor de beste zorg. Dat heb je van nature in je als je kiest voor dit vak.”

Werk en talent ontwikkelen
Zie jij jezelf ook wel werken in de zorg bij Tragel en wil jij je talent ontwikkelen? Dat kan! Kijk op www.werkenbijtragel.nl voor meer informatie.