Begeleid zelfstandig wonen? Levensloopbestendig oud worden in een eigen (groeps)woning? Bij Tragel wonen de cliënten zoals bij hen past. Tragel zorgt voor wat er nodig is, in samenwerking met wooncorporaties en gemeenten. Ook is er specialistische begeleiding in Sluis, Terneuzen en Hulst.

Wat de juiste woonruimte voor cliënten doet, merk je in de Kreupelstraat in Hulst. Als het kan, zetten cliënten hier in het trainingshuis stapjes naar meer zelfstandigheid. Begeleiders zorgen voor kansen voor hen om een volgende fase in te gaan.

Zorgcoördinatoren Marieke Scholten (Kreupelstraat) en Eliane Meeuwissen (Sterredreef 56) zijn blij met het trainingshuis. Marieke: “Het is dé manier om te kijken wat de cliënt aankan. Het is wennen en leren, vaak met een stapje vooruit en een stapje terug, want de cliënten gaan van een beschermde woonvorm naar een woning in het centrum waar ze meer vrijheid hebben.” Eliane: “Bij Sterredreef 56 bereiden we cliënten zo goed mogelijk voor op een nieuwe stap. Vaak maken zij die volgende fase naar zelfstandigheid door in de Kreupelstraat.” In de Kreupelstraat wordt gekeken welke vaardigheden er nog nodig zijn, en wat de behoefte is van de cliënt. “Daarna gaan ze wonen in een appartement of een groepswoning”, zegt Marieke. Het trainingshuis dé oplossing om nog meer zorg op niveau te bieden, voor een zelfredzame toekomst voor de cliënt.