Door de bevolkingskrimp in combinatie met economische groei stevent Zeeuws-Vlaanderen af op een groot tekort aan medewerkers, ook in de zorg. Die ontwikkeling kan op termijn de continuïteit van voorzieningen, organisaties en bedrijven verzwakken.

Tragel ziet kansen om samen met verschillende partijen krachten te bundelen, om dit tekort te ondervangen. Onder de projectnaam Hulst Vestigingsstad zoekt Tragel de samenwerking op met gemeente Hulst, woningcorporaties en andere organisaties en bedrijven in de regio, om goed opgeleide Spaanse zorgmedewerkers naar Hulst te halen. Deze opgeleide medewerkers zullen daar eerst de Nederlandse taal leren, voor ze in Zeeuws-Vlaanderen aan het werk kunnen gaan. In september van dit jaar wordt gestart met een kleine groep, met de bedoeling om op termijn uit te breiden.
De intentie is om nieuwe medewerkers te binden aan Zeeuws-Vlaanderen en zich hier definitief te laten vestigen. Om die reden wordt met de gemeente Hulst en de woningcorporaties ook gewerkt aan inburgering en de realisatie van nieuwe woningen voor starters.

Bestuurder Guus Bannenberg stond Omroep Zeeland te woord over dit onderwerp, bekijk het item hier.