Als je ‘s nachts niet of niet goed slaapt, ben je overdag vermoeider. De nacht is een andere wereld, maar onlosmakelijk verbonden met de dag. Een wereld waarin goede organisatie, efficiënte samenwerking, continue alertheid en ondersteuning met moderne technieken veel kunnen betekenen voor een goede nachtrust. Dit draagt bij aan een betekenisvolle dag invulling.

De nacht is om te slapen
De nachtzorg in de gehandicaptenzorg is volop in ontwikkeling. De inzet van nieuwe en individuele passende zorgdomotica dragen bij aan een rustige en veilige nacht. Dit blijkt uit landelijk onderzoek van VGN. Ook Tragel werkt aan een passende invulling van haar nachtzorg, met als doel een rustige en veilige nacht voor bewoners en cliënten. De nieuwe visie op nachtzorg luidt ‘De nacht is om te slapen’. Om ontwikkelingen te ervaren en te laten zien, is er in Clinge een Experience Room geopend. Bewoners, cliënten, vertegenwoordigers, medewerkers en andere belangstellenden kunnen hier de vernieuwde nachtzorg ervaren.

Samenwerken aan vernieuwde nachtzorg
Centrale24 is een professionele zorgcentrale die helpt om de gezondheid van mensen met een hulpvraag te monitoren. Zij verbinden mensen die zorg nodig hebben met mensen die zorg bieden. Op afstand en snel, met behulp van slimme technologie en precies wanneer het nodig is. Tragel heeft ervoor gekozen om in haar vernieuwde nachtzorg samen te werken met Centrale24. Redenen hiervoor zijn de jarenlange expertise als zorgcentrale en partner voor de ondersteuning van regionale samenwerking.

Dit past goed bij de ontwikkelingen bij Tragel. Alle woningen worden, startend in wijk de Sterre, omgezet naar een nieuw nachtzorgsysteem met per persoon op maat ingerichte technieken. Centrale24 wordt de collega op afstand die op basis van deze technieken de verbinding legt tussen mensen die zorg nodig hebben en Tragel.
Het inrichten van de vernieuwde nachtzorg gebeurt in overleg met de bewoner, cliënt en vertegenwoordiger samen met de teams.

Zorgopvolging in de regio
Wanneer de het werken met de zorgcentrale goed is ingevoerd, wordt er samen met Zorggroep ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen gewerkt aan de volgende stap: de zorgopvolging in de regio.

Samen doen!
Het vernieuwen van de nachtzorg doet Tragel samen met alle betrokkenen en verschillende organisaties, ieder vanuit hun eigen expertise.

Fotobijschrift: Loet Smeets, Raad van Bestuur Centrale24 en Guus Bannenberg, bestuurder van Tragel tekenden in december 2018 de samenwerkingsovereenkomst.

Meer informatie of een bezoek brengen aan onze Experience Room? Neem contact op!

Bekijk hier een filmpje over nachtzorg bij Tragel: