Deze maand worden, mede dankzij Vrienden van Tragel, DOW Chemical Terneuzen en Electro World Hulst, de eerste smart tv’s bij Tragel geïnstalleerd! Met de komst van de coronapandemie is duidelijk geworden dat alternatieven voor bezoek en evenementen heel belangrijk zijn. Met een smart-tv’s kan naast gewoon televisie ook worden gekeken naar populaire streamingdiensten zoals Youtube,  Netflix en Disney+.

Smart tv’s op Tragel locaties

De meeste tv’s bij Tragel in de centrale ruimtes zijn standaard tv’s die niet kunnen worden aangesloten op het internet. Er kunnen programma’s en films op worden gekeken en er kan een DVD speler of spelcomputer op worden aangesloten.

Een smart tv kan bij voorkeur via een netwerkkabel worden aangesloten op het internet. Deze tv’s hebben een applicaties (apps). Bijvoorbeeld apps over gezondheid of beweging. Bewoners en cliënten kunnen de apps dan gebruiken voor entertainment of als informatie en educatie tool. Een smart TV kan dus veel meer dan alleen programma’s laten zien.

Apps bieden bewoners en cliënten afleiding. Zij kunnen hiermee hun interesses opzoeken in videoplatformen als YouTube en Vimeo, foto’s en video’s bekijken en programma’s kijken via bijvoorbeeld Netflix of Disney+ etc.
De upgrade van de standaard tv’s bij Tragel naar smart tv’s voorziet duurzaam in een grote behoefte voor bewoners en cliënten. Dit is niet alleen tijdens de Coronapandemie een uitkomst, maar draagt ook bij aan een goed leven en om participatie aan de samenleving te vergroten.

Vrienden van Tragel, DOW Chemical Terneuzen en Electro World Hulst

Dankzij financiële bijdragen van Vrienden van Tragel en DOW Chemical Terneuzen is voor Tragel de aanschaf en installatie van smart tv’s mogelijk in centrale ontmoetingsruimtes en woonkamers van woonlocaties mogelijk geworden. De smart tv’s worden geleverd en geïnstalleerd door Electro World Hulst en stapsgewijs bekabeld op internet aangesloten.