Op 21 september mochten wij namens Tragel een prachtige gift in ontvangst nemen vanuit het bedrijf genaamd Simply Cosy.

We hebben 20 verzwaringsdekens van verschillende gewicht categorieën ontvangen inclusief dekbedovertrekken.
Maud de Moor kwam deze brengen namens haar zoon Jelle. Jelle runt Simply Cosy en Maud helpt met de administratie. Maud heeft vroeger judo trainingen verzorgd bij Tragel en wilde graag een schenking aan onze cliënten doen in de vorm van deze dekens.
We zullen binnenkort exact beschrijven hoe je binnen Tragel een verzwaringsdeken kunt lenen op proef om eerst te proberen of dit is wat de cliënt helpt om beter te slapen. In het kort vast wat uitleg vanuit Simply Cosy zelf om jullie enthousiast te maken 😉 Een verzwaringsdeken is letterlijk een verzwaarde deken. Door de deken te verzwaren met extra gewicht, (meestal tussen de 6 en 10 kilogram bij volwassenen en bij kinderen rond de 2,5-3,5 kilogram) helpt de deken om de slaap te verbeteren, angst weg te nemen en stress te verminderen. Veel mensen omschrijven het gevoel van onder een verzwaringsdeken te liggen als het krijgen van een warme knuffel. Dat is ook de bedoeling. Een verzwaringsdeken werkt namelijk omdat het druk uitoefent op je zenuwstelsel. Dit fenomeen heet ‘deep touch pressure’, een wetenschappelijk bewezen technologie die al jaren wordt gebruikt in de zorg.
Door de diepe druk stimulatie kan lichaam en geest sneller ontspannen en tot rust komen met een diepere slaap als gevolg. Verzwaringsdekens zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. De afmetingen en het geschikte gewicht verschilt echter wel per deken en gebruiker. Zo zijn er ook verzwaringsdekens die speciaal voor kinderen gemaakt zijn.

Maud & Jelle, hartelijk dank!
Klik hier