Vakantie is een manier om er even helemaal uit te zijn, ook voor mensen met een beperking. De Reis Shop van Tragel bezorgt cliënten en bewoners een zorgeloze vakantie.

“Als je een beperking hebt, moet er vaak net iets meer worden geregeld als je op reis gaat. Denk aan medische zorg en hulpmiddelen”, zegt Mireille Hamelink, initiatiefneemster van de Reis Shop. Ze werkt sinds 2010 als begeleider bij Tragel en heeft ook jaren ervaring in de toerismebranche. Die combi is goud waard. Mireille vertelt: “Het organiseren van vakanties komt meestal op het bordje van de begeleiding, naast de zorgtaken. Met de Reis Shop neem ik hen werk uit handen.”

Mireille weet de weg in de reisbranche en heeft een netwerk van gespecialiseerde touroperators en vakantieparken. “Dat levert de beste vakanties en dagtochtjes op voor onze cliënten!” Zo regelde Mireille dat een cliënt op reis kon naar haar geboorteplaats Wenen. Ook vervulde ze de wens van een andere cliënt; naar Barcelona, voor een voetbalwedstrijd. “Dat zijn bijzondere reizen, maar ook dagtochtjes regel ik graag.” Voor deelnemers aan groepsreizen stellen Tragel en De Vrienden van Tragel per reiziger 200 euro beschikbaar. Dit om reizen toegankelijker te maken, door tegemoet te komen in de extra kosten voor (medische) begeleiding. Het aantal boekingen bij de Reis Shop neemt toe. In 2017 gingen 63 cliënten op pad. In 2018 gingen tot nu toe 102 cliënten mee op groepsvakantie, bijvoorbeeld naar een vakantiepark. Zes cliënten ondernamen een individuele reis, vaak met begeleiding van een vrijwilliger.

Tip: Bent u diegene die een cliënt vergezelt naar een leuk uitje of vakantie? Meld u aan als vrijwilliger! U krijgt er een onvergetelijke ervaring en grenzeloze dankbaarheid voor terug. Meer informatie: reisshop@tragelzorg.nl.