De Raad van Toezicht van Tragel heeft een aantal nieuwe leden. Ook het voorzitterschap is gewijzigd.

 

Frits Hendriks, voormalig voorzitter van de raad, is met ingang van 1 januari 2021 statutair afgetreden. Hij is per die datum intern opgevolgd door Annemiek Beukman die sinds 2018 lid is van de raad. De vacature die ontstaan is, is ingevuld door Ester Zeeman. Ester Zeeman is in het dagelijks leven HR-directeur bij de Amarant en heeft in de raad van toezicht personeel, kwaliteit en veiligheid als aandachtsgebied.

Met ingang van 1 januari 2022 is Ron Axt statutair afgetreden. Hij is opgevolgd door Marc Bindels. Marc Bindels is een ervaren bestuurder in de zorg en op dit moment voorzitter raad van bestuur ad interim van Cello, net als Tragel een organisatie die werkt voor mensen met een beperking. Marc Bindels wordt tevens lid van de auditcommissie.

Met de komst van Zeeman en Bindels is de raad van toezicht van Tragel weer op sterkte. Voorzitter Annemiek Beukman zegt hierover: “We zijn blij dat we zowel een jonge, frisse blik als gedegen bestuurlijke ervaring aan ons hebben weten te binden. Met de huidige samenstelling heeft de raad weer voldoende kennis en kunde in huis. Hierdoor kan blijvend een goede bijdrage worden geleverd aan de vraagstukken van zowel bewoners, cliënten als medewerkers en vrijwilligers in de komende jaren”.