Afgelopen week van 2 t/m 7 juni was het de nationale Prokkelweek. Een week waarin de ontmoeting tussen mensen met en mensen zonder verstandelijke beperking op een prikkelende manier tot stand wordt gebracht. En week waarbij cliënten een andere taak of beroep mogen uitproberen.

Het hele jaar wordt er ‘geprokkeld’ maar één week per jaar staan daar de schijnwerpers op tijdens de Prokkelweek! Bewoners en cliënten lopen deze week onder andere mee met de politie in Hulst, de presentator van RTV Scheldemond en het dierenasiel Terneuzen.

Ook binnen het gebied van zingeving is er geprokkeld. Van yogadocent tot collectant, van gastvrouw tot koffieschenker na een kerkdienst. Leuke stages met mooie ontmoetingen!

Zo wilde Marco wel eens ervaren hoe het zou zijn om yogales te geven. Hij wist zelf al veel te vertellen over yoga! Na wat oefeningen te hebben ervaren wilde hij ons wel eens wat yoga oefeningen aanleren. Verder wilden zes bewoners van Tragel Oostburg wel een stage lopen. De PKN kerk van Oostburg wilde daarvoor met alle liefde het gebouw en de bezoekers ter beschikking stellen. Het waren mooie ontmoetingen! Gerda als gastvrouw, Jolanda als een echte artiest, Karin en Lilian hebben geld opgehaald voor het Leprafonds en Sandrine en Serge hebben als koffieschenkers iedereen voorzien van koffie of thee. Steeds samen met iemand die die taak gewoonlijk doet. Erg mooie ontmoetingen. Na afloop kregen ze allemaal voor hun eigen taak een diploma!