Op een aantal locaties van Tragel in de gemeente Hulst is het Norovirus geconstateerd. Door het virus is een aantal bewoners en medewerkers ziek geworden. Het virus is ongevaarlijk, maar erg besmettelijk.

De afgelopen dagen zijn er geen (mogelijke) besmettingen meer gemeld van het norovirus. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen. Deze maatregelen worden vanaf donderdag 19 februari en zondag 23 februari 2020 opgeheven. De verschillende maatregelen worden per onder genoemde datum opgeheven:

  • Alle werk- en dagbestedingslocaties van Tragel in de gemeente Hulst blijven gesloten tot en met tenminste woensdag 19 februari 2020. Deze maatregel wordt vanaf donderdag 20 februari 2020 opgeheven. 
  • De horecalocaties van Tragel, restaurant ’t Palet en Kookpunt, blijven gesloten tot en met tenminste zondag 23 februari 2020. Deze maatregel wordt vanaf maandag 24 februari 2020 opgeheven.
  • Alle vrijetijdsactiviteiten georganiseerd door Tragel in de gemeente Hulst en Terneuzen zijn geannuleerd tot en met tenminste zondag 23 februari 2020. Deze maatregel wordt vanaf maandag 24 februari 2020 opgeheven.
  • Het bezoek van externen aan Tragel locaties in de gemeente Hulst wordt afgeraden. Dit advies wordt vanaf donderdag 20 februari 2020 opgeheven.

In eerste instantie lijken de getroffen maatregelen radicale beslissingen. Deze zijn noodzakelijk geweest om het norovirus bij Tragel snel onder controle te krijgen. Dankzij inzet, medewerking en begrip van alle betrokkenen kunnen de maatregelen op genoemde datums worden opgeheven. Hartelijk dank hiervoor.

Voor vertegenwoordigers:
U wordt schriftelijk op de hoogte gesteld. Indien u vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met de eerste begeleider of manager van de locatie.