Op woensdag 20 oktober is het nieuwe beweegpark in Clinge feestelijk geopend. Stichting Vrienden van Tragel behoort tot één van de sponsoren.

Clingenaren kunnen zich buiten in het zweet gaan werken. Bij Malpertuus is een beweegpark geopend. ,,We zetten geen toestellen neer, die niet gebruikt gaan worden!”

Achter gemeenschapscentrum Malpertuus staan zeven toestellen te blinken. Van een crosstrainer tot een trainer voor de rugspieren of armen. Die hoeven niet eenzaam te wachten op gebruikers, er worden verschillende beweeglessen gegeven. ,,En dit is openbaar terrein, dus iedereen mag hier komen. Ook bijvoorbeeld sportverenigingen”, zegt sportondersteuner Marc de Haas van Hulst voor Elkaar.

In februari werd bekend dat er een beweegpark in Clinge komt. De dorpsraad nam het initiatief, kreeg een bedrag van de gemeente Hulst om de leefomgeving in kernen beter te maken en kreeg de rest van het bedrag bij elkaar door middel van sponsors en subsidies. ,,We zijn daar hartstikke trots op”, zegt dorpsraadvoorzitter Ellen Verstraeten. De dorpsraad werkte voor de aanleg van het park samen met organisatie Sports2Play, die ook voor QR-codes met uitleg zorgde.

Toestellen voor alle doelgroepen
De locatie was niet moeilijk: na de verbouwing van Malpertuus ontstond er een tuin achter het gebouw. De ideale plek voor een beweegtuin, want het ligt in de sporthoek van Clinge en zorginstelling Tragel ligt er vlakbij. Het is ook de bedoeling om met Tragel samen te werken. De dorpsraad richt zich op alle inwoners. ,,We zetten geen toestellen neer, die niet gebruikt gaan worden”, zegt Ellen Verstraten. De lessen Sociaal Vitaal voor ouderen, die in Malpertuus worden gegeven, kunnen bij goed weer naar buiten verhuizen. Via Happy People, dat als doel heeft om mensen gezonder en actiever te laten leven, kunnen er beweegprogramma’s worden gemaakt. De toestellen zijn op verschillende manieren te gebruiken. Snel of langzaam bewegen kan een groot verschil maken in zwaarte van de training en of je één of twee armen gebruikt.

Bron: artikel PZC Zeeuws-Vlaanderen, Sophie Stockman