Tragel biedt een breed scala van zorg en ondersteuning voor kinderen met een beperking en hun ouders. Vanuit het therapeutisch dagcentrum de Tjasker, de snel groeiende ambulante begeleiding en meerdere woningen voor kinderen vanaf ongeveer 12 jaar. En nu ook met een nieuwe woonlocatie in Clinge aan Hoevedreef 7C/D voor jongere kinderen. Deze woning maakt het aanbod van Kind & Gezin bij Tragel én in Zeeland nog meer compleet!

Extra aanbod in Zeeland

Op de nieuwe woonlocatie wonen sinds vandaag kinderen van 6 tot 12 jaar, met een intensieve zorgvraag. Het zorgkantoor heeft Tragel als zorgaanbieder gevraagd de mogelijkheden te verkennen voor het starten van een woonlocatie voor deze doelgroep binnen Zeeland. Dit omdat deze kinderen anders noodgedwongen ver van hun ouders en netwerk buiten de provincie moeten gaan wonen.

Eerste kinderen verwelkomt

Janny Verstraeten, manager Kind & Gezin: “In september 2021 is het definitieve besluit gevallen om de woning bij Tragel op te starten, na een positieve wervingscampagne. Mede dankzij de inzet van verschillende betrokkenen. Zo is het gelukt om vandaag, maandag 7 februari, op deze woning de eerste drie kinderen te mogen verwelkomen. En uiteraard ook dankzij de energie en inzet van het nieuwe team, zowel met de voorbereiding als nu met de start!”

Begeleiding vanuit de mogelijkheden van kinderen

Een team enthousiaste begeleiders start vandaag met de zorg en ondersteuning van de nieuwe bewoners op de woonlocatie. “Wij vertrekken steeds vanuit de mogelijkheden van de kinderen, aansluitend bij hun eigen unieke behoeften en interesses. Om een gevoel van veiligheid en geborgenheid te creëren, vinden we duidelijkheid, structuur en voorspelbaarheid de basis van onze begeleiding. Door de dag heen wisselen we spelen en vrije momenten af, met activiteiten die de ontwikkeling stimuleren. Activiteiten zoals samen koken, samen tafel dekken en afruimen, samen puzzelen.. samen doen! Dit alles doen we in samenspraak en samenwerking met de ouders en het dichte netwerk.” Aldus het kersverse team.