De verbinding tussen de RVE’s

Tragel werkt sinds afgelopen zomer met een nieuw besturingsmodel. Voortaan zijn er twee divisiemanagers. Zij zijn de verbinding tussen de RVE’s (Resultaat Verantwoordelijke Eenheden). Dat zorgt voor meer overzicht en daadkracht. Dat is goed voor de cliënten, bewoners en medewerkers.

 

Het beleidsteam is kleiner dan voorheen. De nieuwe divisiemanagers Jilka van Drongelen en Femke Smits hebben samen oog voor de gemeenschappelijke belangen van alle RVE’s. Femke richt zich op Specialistische Begeleiding. Dat zijn de RVE’s Expertisecentrum, Gedrag & Ontwikkeling, Kind & Gezin en Zorg & Beleving. Jilka heeft de divisie Samen in de Wijk onder haar hoede. Daaronder vallen de RVE’s Wonen en Werken Hulst, Terneuzen en Sluis.

‘Onze collega’s staan voorop, als zij hun werk met plezier en goed kunnen doen, draagt dit bij aan een goed leven voor cliënten en bewoners.’

Betrokken medewerkers

Het motto van Tragel ‘Samen doen’ is onverminderd belangrijk in de nieuwe beleidsvisie. Jilka: “Alle RVE’s hebben ook gemeenschappelijke belangen. Het gaat om vraagstukken rond wonen, werken, leren en vrije tijd. Maar ook om meedoen in de maatschappij. En dat alles passend bij de vraag van de cliënt of bewoner.” Femke vult aan: “Onze collega’s staan voorop. Zij leveren met veel warmte en betrokkenheid zorg. Als zij hun werk met plezier en goed kunnen doen, draagt dit bij aan een goed leven voor onze cliënten en bewoners. Onze uitdaging is goede zorg blijven bieden aan cliënten met een toenemende complexe zorgvraag in een krappe arbeidsmarkt. We willen een goede werkgever zijn die mensen blijft boeien, binden en behouden. Talent- en expertiseontwikkeling zijn speerpunten, zodat we altijd gemotiveerde collega’s en de juiste kennis in huis hebben.”