Naast het appartementencomplex in de Amberboomstraat in Terneuzen, waar dertig cliënten wonen, komt een nieuw woon-zorgcomplex. Hiermee komen er 26 nieuwe appartementen bij voor cliënten die zelfstandig willen wonen met begeleiding.

 

Het verouderde complex van woningcorporatie Clavis aan de Amberboomstraat wordt gesloopt voor de nieuwbouw. Er wordt duurzaam en toekomstbestendig gebouwd. Voor de mensen die nu in het oude complex wonen, wordt een nieuw huis gezocht.

Het appartementencomplex van Clavis aan de Amberboomstraat waar cliënten van Tragel begeleid zelfstandig wonen, is in 2013 gebouwd. De woonwens om door te groeien naar zelfstandige wonen met begeleiding, heeft zich afgelopen jaren doorgezet.

Met deze nieuwbouw wil Clavis opnieuw haar steentje bijdragen aan passende huisvesting voor cliënten met een zelfstandige woonwens. Directeur Ruben Karel van woningcorporatie Clavis: “Samen met Tragel hebben we een nieuwbouwplan gemaakt, dat aan de ene kant voldoet aan de wensen en eisen om goede zorg en ondersteuning te kunnen leveren. En aan de andere kant, door het realiseren van duurzame en energiezuinige appartementen, die heel goed past bij onze duurzaamheidsambitie en onze doelstelling voor passende huisvesting voor deze doelgroep.” Clavis start de bouw naar verwachting in 2023.