Tragel volgt de ontwikkelingen omtrent coronavirus (COVID-19) nauwlettend. De landelijke maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn aangescherpt. Het actuele beleid en de maatregelen van het RIVM zijn leidend voor Tragel. De aangescherpte maatregelen zijn van toepassing tot nader orde. Bij Tragel worden deze als volgt vertaald:

Thuiswerken en inzetbaarheid

Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zo veel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
Hoe zit dat bij Tragel?
► De continuïteit van het primaire zorgproces wordt gewaarborgd.
► Thuiswerken en/of het verspreiden van de werktijden geldt bij Tragel voor medewerkers, wanneer de aard van de werkzaamheden dit toe laat.
► Voor zorgprofessionals geldt het advies om thuis te blijven als je klachten en koorts hoger dan 38 graden hebt.

Vermijd grote groepen

Advies geldt om niet deel te nemen aan grotere bijeenkomsten die niet direct relevant zijn voor de zorg in de praktijk. Het vermijden van congressen, symposia en dergelijke kan bijdrage aan het beperken van de risico. Bezoek aan- of van mensen uit een door het RIVM benoemd risicogebied, wordt sterk afgeraden.
Hoe zit dat bij Tragel?
► Dagbestedingslocaties worden vooralsnog open gehouden. Iedereen blijft zo veel mogelijk op zijn eigen groep en grotere groepen wordt aangereden gefaseerd te pauzeren.
► Stel werkoverleggen welke niet urgent zijn uit tot nader orde.
► Overleggen worden gecontinueerd op afstand, via digitale kanalen.
► Bijeenkomsten en scholingen voor zorgmedewerkers worden opgeschort tot nader orde wanneer deze niet direct noodzakelijk of relevant zijn voor de zorg in de praktijk en bestaan uit meer dan 10 personen.
► Bezoek aan restaurant ’t Palet door grotere groepen wordt sterk afgeraden.
► Alle vrijetijdsactiviteiten- en clubs zijn geannuleerd.
► Alle zwemactiviteiten zijn geannuleerd. Het zwembad in Clinge is gesloten voor alle bezoekers.
► Kinderboerderij in Clinge en Terneuzen zijn gesloten voor externe bezoekers.

Hygiëne

De hygiëne richtlijnen blijven voor iedereen belangrijk:
► Was je handen regelmatig
► Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
► Gebruik papieren zakdoekjes
► Geen handen schudden.

Actuele info COVID-19

Actuele informatie over het coronavirus COVID-19 (bijvoorbeeld ziekteverschijnselen, de huidige situatie in Nederland, aanpak en maatregelen) is te volgen via de officiële website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
Raadpleeg deze actuele informatie van RIVM regelmatig, volg maatregelen op en attendeer je omgeving. Houdt de website in de gaten voor actuele ontwikkelingen bij Tragel.

Vragen?

Voor vragen over de preventieve maatregelen bij Tragel omtrent het coronavirus, is het mailadres infectiepreventie@tragel.nl beschikbaar.