Elk jaar organiseert het Voorlichtings- en Opleidingscentrum voor de glastuinbouw (Dethon) in Westdorpe een open dag “Kom in de Kas”. Dit is een jaarlijkse evenement waarbij de kas in Westdorpe opgesteld wordt voor consumenten.

De opbrengst van de open dag in 2017 is gedoneerd aan de Kinderboerderij in Terneuzen.

“Wat zouden we met het bedrag gaan doen? Daar hoefden we niet lang over na te denken. Op de kinderboerderij is een groentetuin die al jarenlang door onze cliënten -samen met een vrijwilligster- wordt onderhouden. Inmiddels is er nog niet zo lang geleden een vrijwilliger bijgekomen. Heel fijn want een tuin onderhouden is veel werk.

In de tuin worden groenten en bloemen gekweekt. In de zomers hebben wij hier onze handen vol aan en in de winter ligt het werk in de tuin stil. Al heel lang hebben wij de wens om een kas aan te schaffen zodat we in de winter al kunnen zaaien en plantjes opkweken.

Door de donatie hebben wij de mogelijkheid gekregen om deze wens in vervulling te laten gaan. Na veel wikken en wegen is aan het begin van dit jaar een mooie tunnelkas aangeschaft. Afgelopen mei hebben we, samen met vrijwilligers, het voorwerk voor de plaatsing gedaan. Veel graafwerk, egaliseren van grond, plaatsen van een hek, leggen van stenen…..maar het resultaat mag er zijn!

De kas staat naast de groentetuin en er is al goed gebruik van gemaakt. We hebben een kweektafel gemaakt en hierop diverse stekjes gekweekt. Op het stuk grond in de tunnelkas staan de tomatenplanten nu volop in bloei. We hebben in een korte tijd al veel gebruik gemaakt van de kas en we weten zeker dat we er nog veel plezier aan gaan beleven.” aldus Ann Snelders van Team Kinderboerderij

Bedankt Voorlichtings- en Opleidingscentrum!