Het kan gebeuren dat je je werk een tijdje niet kunt doen. Omdat je ziek bent of door iets anders even niet aan de slag kunt. Duurzaam werken gaat óók over medewerkers. Tragel blijft in gesprek en zoekt samen naar oplossingen.

“Als je er even uit ligt, zijn er verschillende opties om je op de been te helpen. Denk aan een wandelcoach, die letterlijk en figuurlijk helpt om de juiste stappen te zetten”, zegt personeelsadviseur Cathy Nootenboom. “Als iemand tekenen vertoont om uit te vallen, anticiperen we daarop. We bieden aan waar behoefte aan is, bijvoorbeeld een leefstijlcoach of psycholoog. We hebben een netwerk van collega’s die collega’s opvangen. Ook organiseren we workshops om medewerkers te helpen om hun leven op een vitale manier in te richten. Hoe krijg je alles gedaan, met een gezin of extra zorgtaken zoals mantelzorg?”

In gesprek

Managementassistent Danielle Knipping zegt dat openheid en eerlijkheid het allerbelangrijkste is als een medewerker even niet aan de slag kan. Ze was langdurig ziek en kijkt daarop terug: “Je hebt behoefte aan begrip van je collega’s en leidinggevenden en hun vertrouwen dat je weer aan het werk zal gaan. Mogelijkheden aangeboden krijgen, zodat je weer terug kunt naar je werk zijn belangrijk. En dat je op een goede manier wordt begeleid, open en eerlijk in gesprek blijft over wat je wel en niet kunt. Dat maakt dat je voor iedereen tot de beste oplossing komt.”

Meer weten over bij ons werken? Kijk op www.werkenbijtragel.nl