Een doorzettende bevolkingskrimp en een groeiende vraag naar medewerkers in alle sectoren van de Zeeuws-Vlaamse economie heeft Tragel ertoe gezet om ambitieuze doelstellingen na te streven voor het binden én werven van medewerkers en studenten, zowel regionaal als internationaal. Dit doet Tragel samen met verschillende partijen. De aanpak richt zich niet alleen op Tragel, maar probeert ook bij te dragen aan de algemene uitbreiding van de arbeidspopulatie in Zeeuws-Vlaanderen.

Werving in het buitenland
Woensdag 28 augustus verwelkomde Tragel acht nieuwe Spaanse collega’s in Clinge. Deze zomer hebben ze een cursus Nederlands gevolgd en zijn ze klaargestoomd voor een mooie toekomst in Zeeuws-Vlaanderen. De nieuwe collega’s beschikken over een Europees erkend diploma vergelijkbaar met niveau 3 zorg en vervullen binnen Tragel vacatures bij Gedrag & Ontwikkeling en Zorg & Beleving. Ze worden de eerste periode door zogenoemde buddy’s wegwijs gemaakt in het sociale leven én op hun werk. De werving in Spanje is begeleidt door de HR-diensten van Back To Core, een Nederlands bureau wat gespecialiseerd is in het werven in het buitenland.

Tijdens de welkomstbijeenkomst voor de nieuwe Spaanse collega’s sprak Tragel-bestuurder Guus Bannenberg hartelijke woorden “Jullie zijn de nieuwe Hulstenaren en zo zien we dat ook echt. We nodigen jullie graag uit om deel te nemen aan het rijke sociale leven waarom Hulst bekend staat en de sportverenigingen om in conditie te blijven.”. Jean-Paul Hageman, wethouder gemeente Hulst, voegde hier aan toe “Samen hopen we een goede basis te kunnen leggen voor een mooie, langdurige uitwisseling en samenwerking met Valencia.”
Diverse Zeeuwse ondernemers zijn samen met Tragel en wethouder Hageman voor het project Hulst Vestingsstad afgereisd naar Valencia om vriendschappelijke contacten te leggen met onder andere de burgemeester van Valencia en de Rotary club in Turia. Tragel werkt in het project Hulst Vestingsstad samen met gemeente Hulst, woningcorporaties en andere ondernemers. De aanpak van werkloosheid in Spanje heeft een grote prioriteit, op dat punt hebben Hulst Vestingsstad en Valencia elkaar gevonden.

Regionale werving
De doorlopende werving van medewerkers dichterbij huis is begin dit jaar uitbesteed aan personeelsdiensten De Pooter. Ze werven voor Tragel in Zeeland en Vlaanderen en hebben met hun specialisme al een ruim aantal nieuwe medewerkers geworven.

Opleidingsorganisatie
Voor de verdere toekomst zal opleiding een belangrijke weg blijven om nieuwe medewerkers aan te trekken. Tragel wordt een opleidingsorganisatie en dat biedt kansen voor nieuwe dynamiek. Tragel heeft goede hoop dat de strategie van werven in de regio en in het buitenland en vergroting van de opleiding zal leiden tot het vullen van openstaande vacatures. Maandag 2 september starten er maar liefst 43 leerlingen aan de interne BBL-opleiding. We bieden mensen uit de regio kansen middels het werken en leren traject van Tragel.