De eerste Tragel BBL-klas is afgestudeerd! 34 studenten hebben hun opleiding voor persoonlijk begeleider in de gehandicaptenzorg afgerond. Zij ontvingen op 20 juli hun diploma. 

 

De Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) nam drie jaar in beslag. De gediplomeerden zijn de eersten die aan de interne werken en leren-opleiding bij Tragel zijn begonnen. Stephanie de Bruijn (Opleidingsadviseur): “We leiden een deel van onze medewerkers zelf op. Ze beginnen met hun opleiding en gaan meteen de werkvloer op en krijgen na hun diplomering een vast contract.”

 

“Door het personeelstekort in de zorg moeten we creatief denken”, vervolgt Stephanie. “We zoeken nieuwe collega’s onder zij-instromers, jongeren, switchers, partners van expats, nieuwkomers en herintreders. Iedereen die hart heeft voor de zorg, of wil ontdekken of het wat voor hen is, is welkom. Want bij Tragel liggen er kansen. We bieden een traject met verschillende leerervaringen. De huidige medewerkers spelen hierin een belangrijke rol; zij leiden hun collega’s van de toekomst op.” De docenten van Scalda komen op locatie les geven.

 

Schoolbanken en werken tegelijk

En dat werkt, zegt gediplomeerde Johan Dobbelaar (58). Hij heeft zijn droombaan in Hulst gevonden en werkt met een groep licht verstandelijk beperkten (LVB’ers). Na 28 jaar in de beveiliging koos hij voor een baan in de zorg. Hij vertelt: “Bij Tragel kun je direct aan de slag. Je stapt in de schoolbanken terwijl je meteen een baan krijgt. Het is heel leuk om te ervaren dat je nog kunt leren, óók als je geen twintiger meer bent. Om te kijken hoe werken in de gehandicaptenzorg is, liep ik eerst een dagje mee. Toen wist ik: dit is het!” Johan werkte tijdens zijn opleiding op meerdere locaties. Dat is handig, vertelt hij. “Zo zie je meteen wat bij je past. Ook leer je de organisatie en je collega’s meteen kennen. Dat bindt!”