Iedereen is anders. Dat geldt ook voor mensen met een beperking. Daarom is zorg en behandeling nooit hetzelfde. Het is steeds ontdekken en bouwen voor de medewerkers. Hun maatwerk zorgt dat cliënten en bewoners stappen kunnen zetten.

Begeleiders Kari Embregts en Michel Verkouter werken met speciale doelgroepen. Kari: “We zoeken naar de beste manier om te kunnen bouwen binnen de veilige omgeving die Tragel biedt. Daarbij krijgen we ruimte van de organisatie, waarbij we steeds kunnen terugvallen op collega’s.” Michel vult aan: “We vormen een team van specialisten in het omgaan met cliënten. We staan er nooit alleen voor. Je houdt elkaar scherp en kunt van elkaar leren. Als je wilt blijven leren en een uitdaging zoekt, dan zit je hier op je plek. Als je van school komt, dan begint het pas. Situaties op de werkvloer maken je rijker.”

Expertisecentrum
Het Expertisecentrum van Tragel is ook altijd dichtbij. Michel: “De collega’s van het Expertisecentrum zijn gedragsdeskundigen, logopedisten, bewegingsspecialisten enzovoort. Samen bieden we de bewoners en cliënten passende zorg.” Kari zegt dat ‘de cliënten ervoor zorgen dat je ook jezelf steeds blijft ontwikkelen’. “Dat zijn mogelijkheden voor jou persoonlijk en dat is heel waardevol.”