Op donderdag 6 juni 2019 opende het Cruyff Court Tragel op locatie De Sterre in Clinge.

Zaalvoetbalinternational Saïd Bouzambou, wethouder Jean-Paul Hageman van gemeente Hulst, Cruyff Foundation directeur Niels Meijer en Tragel bestuurder Guus Bannenberg openden het Cruyff Court Tragel. Na de opening werd het court feestelijk in gebruik genomen door bewoners en cliënten van Tragel, leerlingen van bassischool St. Bernardus uit Clinge en geïnteresseerden uit de omgeving. Tot 13.00 uur is er gesport en gefeest met gezonde snacks en drankjes.

Aanleg Cruyff Court Tragel
De aanleg van het Cruyff Court Tragel startte op maandag 25 maart 2019. Het gerealiseerde court heeft een kunstgrasveld met een afmeting van 26 bij 17,2 meter. Hierachter is een tegelveld aangelegd met basketbalmogelijkheden en een mobiele volleybal-, badminton- of tennisplayer. Hier om heen ligt een wandelpad en een oefenpad/therapiepad.

We kunnen van een primeur spreken: het is het allereerste veld dat in deze vorm wordt gerealiseerd binnen Zeeuws-Vlaanderen. Dankzij de Cruyff Foundation – een initiatief van de wereldberoemde voetballer Johan Cruyff – en diverse partijen is het eerste Special Cruyff Court in Zeeuws-Vlaanderen aangelegd. Het tegelpad is mogelijk gemaakt door subsidie van Schoolplein 14 en de opbrengst van het Vrienden van Tragel benefietdiner is besteed aan het oefenpad/therapiepad.

Met de aanleg van het court heeft Tragel als doel om mensen samen te brengen, om te bewegen, om talent te ontwikkelen én om elkaar te ontmoeten.