Het is klusweek bij de hondenspeelweide in Zaamslag. De speelplaats voor honden ging in februari open voor publiek, en is sindsdien al veel in ontwikkeling geweest. Deze week worden er, met hulp van verschillende vrijwilligers, weer enkele verbeteringen doorgevoerd: “We zorgen dat mensen die minder mobiel zijn ook bij ons binnen kunnen komen.”

Natasja de Waal van de hondenspeelweide is erg blij met de vele hulp die deze week beschikbaar is: “Eén van onze eigen vrijwilligers werkt bij kinderboerderij Cantecleerhoeve in Clinge voor Tragel. Zij heeft er nu voor gezorgd dat vijf cliënten samen met hun begeleiding bij ons komen helpen.” Daardoor kunnen gedroomde projecten nu uitgevoerd worden volgens De Waal: “Door de hele weide worden nu zitplekken gemaakt met een stukje verharding eronder. Daardoor hoeven mensen niet meer door de modder heen als het slecht weer is. Ook leggen we samen met de hulptroepen een nieuw terras aan. Dat was niet mogelijk geweest zonder de ondersteuning van Tragel.”

Bikkels
De werkzaamheden gaan deze week volop door ondanks het slechte weer: “Het zijn echt bikkels, ze staan ook in de regen te werken. Ze willen gewoon graag door.” Het is de bedoeling dat aan het einde van de week alle werkzaamheden zijn afgerond. Daarmee hoopt De Waal dat de hondenspeelweide in Zaamslag weer een stapje verder is in de ontwikkeling: “We zijn natuurlijk pas een half jaar open, en zitten dus nog in de opstartfase. De bekendheid wordt wel steeds groter en we zien dat er ook steeds meer mensen van buiten Zaamslag langskomen met hun hond.”

Sociale verbinding
De hondenspeelweide zorgt voor veel sociale verbinding volgens De Waal: “Dat is eigenlijk het belangrijkste en waar het voor bedoeld is. Mensen komen natuurlijk naar ons toe om lekker met de hond te spelen, maar er ontstaan ook vele vriendschappen.” Zo ontstaat er een win-win situatie: “De honden kunnen hier genieten en binnenkort kunnen de baasjes met elkaar kletsen op een bankje zonder modder aan de schoenen.”

Bron: RTV ZVL