Steeds meer statushouders in de gemeente Terneuzen zijn aan de slag op een stageplaats of een betaalde baan. Zo ook Mohammad Arab, die sinds oktober stage loopt bij Tragel. Mohammad werkt op dagbesteding de Babbelaar.

Het werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen begeleidt statushouders naar werk in nauwe samenwerking met de gemeente Terneuzen. De insteek is om mensen zoals Mohammad kennis op te laten doen van de Nederlandse taal en de Nederlandse cultuur. Mohammad heeft zich in korte tijd fantastisch goed ontwikkeld. Zijn Nederlands gaat goed vooruit, en hij heeft een enorm goede band gekregen met de bewoners, cliënten en collega’s van Tragel.

Restaurant Ephese opent deuren voor Tragel
Naast de stage bij Tragel heeft Mohammad sinds een aantal maanden ook een betaalde baan bij restaurant Ephese in Hulst. Mohammad kwam met het enthousiaste voorstel om de rollen om te draaien. Hij heeft cliënten van Tragel uitgenodigd om bij het restaurant te komen eten Zo konden zij kennismaken met zijn gewoonten, en dan vooral de eetgewoonten.
Een enthousiaste groep cliënten is naar restaurant Ephese gegaan om een hapje te eten en een kijkje te nemen in de keuken van het restaurant. Een bijzondere ervaring en geweldig om in een andere keuken te kijken. Iedereen heeft heerlijk gegeten en erg genoten.