Dit jaar geen sportende en spelende kinderen en jongeren in het Amsterdamse Olympisch Stadion, maar werd de Cruyff Foundation Open Dag een corona-proof evenement én ging men On Tour! Samen met hun ambassadeurs trokken medewerkers van de Cruyff Foundation het land in en gingen langs 20 plekken om samen te sporten en plezier te maken. Zo bezochten ze woensdag 23 september 2020 ook het Special Cruyff Court in Clinge voor een middag sport- en spelplezier!

Normaal gezien bezoeken medewerkers van de Vakgroep Beweging van Tragel samen met enkele cliënten jaarlijks de Cruyff Foundation Open Dag in Amsterdam. Daar komen ze dan samen met meer dan 1200 kinderen/jongeren om er met elkaar en de vele ambassadeurs te sporten.
Dit jaar zou alweer de 20e editie plaatsvinden, maar helaas is het dit jaar – vanwege het coronavirus – niet mogelijk om de Open Dag in het Olympisch Stadion te organiseren. De gezondheid van de deelnemers, begeleiders, medewerkers en vrijwilligers gaat boven alles en heeft men daarin een bijzondere variant bedacht.

Om de 20e editie niet zomaar te laten passeren, organiseerde de Johan Cruyff Foundation een bijzondere ‘Corona-proof’ variant. De Cruyff Foundation ging namelijk On Tour! Ze bezochten voornamelijk scholen uit het speciaal onderwijs, instellingen, verenigingen en Cruyff Courts die al jaren bij onze Open Dag betrokken zijn. En Tragel was daar dus één van! Naast deze 20 locaties ontvangen nog eens 60 projecten een Cruyff Foundation Sportpakket.

Bij Tragel ontvangen Erik van Geloof en Tamara Boone (die als Heroes of the Cruyff Courts meehielpen met de organisatie van de sportdag) uit handen van oud-basketbalinternational én Cruyff Ambassadeur Henk Norel het sportpakket. Namens de Nederlandse Basketbal Bond werd er een basketbalclinic verzorgd.
Verder werd er door een twintigtal cliënten op en rondom het Special Cruyff Court gevoetbald, gehockeyd en aan goalbal gedaan. Voor cliënten met een ernstig verstandelijke meervoudige beperking stonden verschillende opblaasbare speeltoestellen, die dankzij Voetbaljournaal en Happy Point Etten-Leur beschikbaar waren gesteld. Het was met al die felgekleurde gele shirts een zonovergoten sportmiddag!