Alle ruimte voor de begeleider

Wat is jouw droom? Wil je later worden? Wie wil je zijn? Als medewerker weet je wat je wilt, kunt en wat nodig is voor je cliënt. Tragel werkt met het Rijnlands organiseren. Dat levert op!

 

Teamcoach Ramona de Putter: “Daarmee bereiken we dat de begeleider, die heel dicht bij de cliënt staat, veel zeggenschap heeft over hoe ‘goed leven’ voor de cliënt eruit ziet. Rijnlands denken betekent organiseren vanaf de basis. Sta elke dag op met de gedachte: hoe kan ik het vanuit mijn vakmanschap zo goed mogelijk maken voor de cliënt en voor mezelf. Hoe kan ik doen wat ik wil doen? Nou, als medewerker weet je dat en je weet waar je kunt halen wat je nodig hebt. De ondersteuning kent de kaders. Pak je dat op een goede manier samen op, dan krijgt de cliënt een zo goed mogelijk leven.”

“Vanuit ons vakmanschap en de ruimte die we krijgen, zorgen we voor toegevoegde waarde voor de cliënt”

Rijnlands organiseren heeft als doel dat medewerkers zich gezien, gehoord en serieus genomen voelen. Anita van Waterschoot, medewerker bij het Houtatelier in Axel: “Alleen zo kunnen wij zorgen voor toegevoegde waarde voor de cliënt. Als begeleiding weten wij wat er nodig is en we weten waar we dat kunnen halen.” Client Bart Mentzij kan zich daar helemaal in vinden: “Het is fijn dat we ook zelf dingen mogen zeggen die wij willen. Zo hebben we elke donderdag een tostimiddag. Kijk, daar word ik nu blij van!”