Samen sterk in forensische zorg

De stichtingen Tragel en DOOR gaan samen verder. ‘Samen DOOR’ is het motto, voor nog betere forensische zorg. Dat is zorg voor ex-gedetineerden al dan niet met een (licht) verstandelijke beperking.

Stichting DOOR is al jaren een bekend gezicht in de forensische zorg met een locatie voor forensisch beschermd wonen in Middelburg. Tragel is al enige tijd actief in de ambulante forensische zorg in Zeeland. Tragel en DOOR hebben elkaar in gevonden en zijn sinds 29 december 2018 gefuseerd.

De samenwerking krijgt de naam DOOR. DOOR is een ondersteuningsprogramma voor mensen die zelfstandig willen worden en blijven. Met kortdurende of langer durende ondersteuning werken aan zelfstandigheid: SAMEN door! We beginnen met dit programma in de forensische zorg. Maar het programma is er niet alleen voor mensen die met justitie in aanraking zijn geweest. Iedereen die zelfstandig wil wonen, werken, leren en recreëren kan met ons SAMEN door! DOOR met je leven, DOOR met je ambitie, DOOR met wie je bent.

Op donderdag 24 januari jl. droeg directeur Ben van Belzen van stichting DOOR de verantwoordelijkheid over aan Guus Bannenberg, bestuurder van Tragel. Dit gebeurde symbolisch tijdens een feestelijk moment met de wisseling van het welkomstbord op de locatie van DOOR in Middelburg.

Meer over Tragel, DOOR, de fusie en forensische zorg leest u in het Tragel magazine SAMEN DOOR.

Hebt u vragen of wilt u gebruikmaken van het nieuwe ondersteuningsprogramma?
Neem contact met ons op!