De werkzaamheden en aanleg van het Special Cruyff Court in Clinge startte op maandag 25 maart 2019.

Nadat in september 2018 het voormalige Transitorium in Clinge werd gesloopt, is deze locatie bouwrijp gemaakt voor de aanleg van een Special Cruyff Court: een multifunctionele sport-, spel- en therapievoorziening.

Een absolute aanwinst voor Tragel én het dorp Clinge
Het Special Cruyff Court in Clinge krijgt een kunstgrasveld met een afmeting van 26 bij 17,2 meter. Achter dit veld wordt een tegelveld aangelegd met basketbalmogelijkheden en een mobiele volleybal-, badminton- of tennisplayer. Rond het Special Cruyff Court komt een wandelpad en een oefenpad/therapiepad. Met de aanleg van het Special Cruyff Court heeft Tragel als doel om mensen samen te brengen, om te bewegen, om talent te ontwikkelen én om elkaar te ontmoeten.

Primeur voor Zeeuws-Vlaanderen
Dankzij de Cruyff Foundation – een initiatief van de wereldberoemde voetballer Johan Cruyff – en diverse partijen kan het eerste Special Cruyff Court in Zeeuws-Vlaanderen worden gerealiseerd. Het tegelpad wordt gerealiseerd door subsidie van Schoolplein 14 en de opbrengst van het Vrienden van Tragel benefietdiner komt ten goede aan het oefenpad/therapiepad. Bij de realisatie van het Special Cruyff Court in Clinge kunnen we van een primeur spreken. Het is het allereerste veld dat in deze vorm wordt gerealiseerd binnen Zeeuws-Vlaanderen!

De werkzaamheden en aanleg startte op maandag 25 maart en zullen zo’n zes tot acht weken in beslag nemen. Na de oplevering van het Special Cruyff Court, zal er een feestelijke opening worden gehouden. Een aankondiging én datum voor dit spektakel volgt in de komende periode via de website en de social media kanalen van Tragel.

Op de foto’s de plek die zoals er nu uitziet en de impressie zoals het er na realisatie uit komt te zien (wijzigingen daarin nog voorbehouden):