Santa Poppe (24) koos 2,5 jaar geleden voor een baan bij Tragel, na 2 jaar dezelfde baan in een andere provincie. Ze had zichzelf iets beloofd.

 

“Ik wil werk doen waarbij ik echt iemand kan helpen in zijn of haar leven. Dat kan hier, op de groep voor licht verstandelijk beperkten (LVB). Er is groei en ontwikkeling mogelijk, als je maar vindingrijk bent. Het is soms iets kleins dat me heel blij maakt, dat kan een trucje zijn waarmee iets wel lukt voor de cliënt. Als ik iets wél goed uitgelegd krijg en ze daarmee aan de slag kunnen. Wat lastig is, is dat ik soms weet dat iemand het kan, maar dat het dan even niet lukt. Dan bedenk je weer nieuwe oplossingen, want opgeven zit niet in mijn aard. Ik wil graag dingen bouwen en hier zie je resultaat van wat je bereikt. Wat ik doe heeft nut en draagt echt iets bij voor de cliënt persoonlijk of soms voor de hele groep. Als je goed blijft kijken wat iemand nodig heeft, dan brengt dat jouzelf als begeleider ook iets. Als ik een situatie verkeerd inschat, dan baal ik. Maar dan is er altijd nog je team. We weten van elkaar wat we kunnen en wat we samen aankunnen. En dat is veel!
Als ik in de auto zit, ben ik altijd aan het reflecteren. Wat kan beter, hoe ga ik dingen anders doen voor de cliënt? Als je denkt: ‘ik flik dat wel even’, dan heb je het mis. Als je bereid bent te investeren en in mogelijkheden te denken, dan kan dit het werk van je leven zijn.”