Lin Van Eygen (22) werkt nu twee jaar op de Very Intensive Care van Tragel, in een groep met moeilijk verstaanbaar gedrag.

 

“Ik houd van de uitdaging  en spanning en dat elke dag anders loopt. Het klinkt cliché, maar routine wordt het nooit. Dat vind ik juist fijn! Routine betekent voor mij dat het moeilijk is om geboeid te blijven. Samen met collega’s zorg je dat de situatie steeds onder controle blijft, dat de cliënten zich zo goed mogelijk voelen. Structuur is erg belangrijk voor de cliënten. In het team vertrouwen we elkaar. Samen zorgen we dat we situaties op de werkvloer de baas kunnen zijn. We hebben maandelijks een teamdag en hebben een echte vertrouwensband. We investeren veel tijd in training en scholing. We leren daar om nog steviger onze schoenen te staan en te weten wat we aan elkaar hebben. Dat is fijn! Dus als dat nodig is hebben we een luisterend oor en zijn we er voor elkaar.
Op de groep is het belangrijk dat je je bewust bent van het feit dat je reactie afhangt van hoe je je voelt. Het is fijn dat je weet dat je op elkaar kunt vertrouwen. Om dit werk te kunnen doen, moet je flexibel zijn en kunnen relativeren. Je moet je cliënten kunnen lezen en inschatten hoe iets gaat lopen. Dan meebewegen en er gewoon zijn, met alles wat je weet en kunt. Door dit werk leer je de cliënten beter kennen, maar ook jezelf en hoe je handelt. Samen met je team beslis je wat het beste is voor de cliënt.”