Voor wie

Forensische zorg wordt door de rechter opgelegd, als deel van een straf of maatregel. Als je als (ex-)justitiabele wilt werken aan een nieuwe toekomst, zit je goed bij DOOR. Je kunt bij ons terecht als je 18 jaar of ouder bent. De cliënten die bij ons wonen en dagbesteding volgen, zijn man. Ambulante begeleiding is voor mannen en vrouwen. Alle forensische cliënten hebben een Ifzo-indicatie. Wij ondersteunen je om je leven weer op de rit te krijgen als je uit detentie komt. De begeleiding bij DOOR is erop gericht om jou te ondersteunen bij een terugkeer in de maatschappij.

Aanbod

DOOR staat voor ‘Samen door’: ‘Door met je leven, je ambitie en met wie je bent’. Onze begeleiding is op maat, dus op jou persoonlijk afgestemd. Je kunt bij ons beschermd wonen en aan huis worden begeleid. We bieden ook dagbesteding. Dat zijn activiteiten die je helpen de draad weer op te pakken. We gaan aan de slag met wonen en werken, en je leert hoe je omgaat met bijvoorbeeld relaties, financiën en verslaving. Ons hulpaanbod draagt bij aan een veiligere maatschappij.

We staan je bij waar dat nodig is, ook voor langere tijd. Wanneer de stap naar zelfstandigheid na beschermd wonen traject nog te groot is, dan laten we je niet los. Dan is er ambulante begeleiding mogelijk, gefinancierd vanuit de Wmo mits we een contract hebben met je gemeente. Nieuwe cliënten kunnen snel bij ons terecht.

Aanmeldprocedure

Bekijk hier de aanmeldprocedure van DOOR.

Contact

Vragen? Neem contact op met onze professionals via 0118 – 63 56 27.