Voor de vervanging van zwangerschapsverlof
Als gedragsdeskundige bij Tragel is jouw belangrijkste verantwoordelijkheid het adviseren en inzetten van jouw kennis en kunde zodat de bewoners en cliënten de juiste begeleiding krijgen. Ga jij deze uitdaging aan?
Waar kom je terecht?
Tragel is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en heeft ruim 90 woon- en dagbestedingslocaties in heel Zeeuws-Vlaanderen. Jij komt terecht in de vakgroep met gedragsdeskundigen die bestaat uit verschillende orthopedagogen en psychologen, psychodiagnostici, en GZ-psychologen. De vakgroep werkt nauw samen met andere disciplines zoals (para)medici en (vak)therapeuten.
Wat ga je doen?
Tragel legt de focus op wie de cliënt is, wat zijn talenten, krachten en mogelijkheden zijn. We gaan steeds samen met de cliënt op zoek naar perspectief in elke levensfase en inspelend op het niveau van de cliënt. We bieden warme zorg in een veilige omgeving en werken vanuit een vertrouwensrelatie waarin ieders eigenheid onvoorwaardelijk wordt geaccepteerd. Samen met de cliënt, de familie en het netwerk streven we naar een actief, betrokken partnerschap en een verrijkende dialoog. Hierbij wordt het belang van de cliënt steeds als uitgangspunt genomen. Daarvoor hebben wij verschillende mogelijkheden zoals diagnostisch onderzoek, observatie, advisering en zijn wij verantwoordelijk voor het begeleidings- en/of behandelplan. Samen met de andere disciplines en teams leggen wij als het ware een puzzel.
Dit resulteert in de volgende verantwoordelijkheden:
- Beeldvormingsbespreking van cliënten en betekenis hieraan verlenen voor begeleidingsstijl.
- Diagnostisch onderzoek (laten) verrichten bij cliënten indien nodig.
- Indicatiestelling m.b.t. aanvraag voor therapie: verwijzing verzorgen naar interne en externe behandelaars, functioneel aansturen van deze behandelaars en coördineren van de behandeling.
- Inbrengen vakinhoudelijke deskundigheid ten behoeve van (eerste) begeleiders: uitleg en adviezen op het gebied van emotionele ontwikkeling, autisme, hechtingsstoornissen, etc.
- Ondersteuning, advisering en het aanbieden van kennis.
- Inbrengen vakinhoudelijke deskundigheid ten behoeve van het management en bestuur (managers, Raad van Bestuur) en deelname aan werk- en stuurgroepen.
- Signalerende rol in het kader van kwaliteit en borging van kwaliteit
- Inbrengen en uitwerken van onderwijsthema’s bij de Tragelacademie.
- Heeft telefonische beschikbaarheidsdiensten volgens rooster.
- Het werken als orthopedagoog/psycholoog met mensen zowel volwassen als kinderen met een verstandelijke beperking is een pre.
Wat krijg je?
- Geld. Een salaris tussen € 3.738 en € 5.648 bruto op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring.
- Nog meer geld. Bovenop je loon krijg je een eindejaarsuitkering van 8.33 %. Ook ontvang je reiskostenvergoeding en een vergoeding voor bereikbaarheidsdiensten.
- Fijn warm team. Je nieuwe collega’s kunnen niet wachten om met je samen te werken.
- Vlotte bereikbaarheid. Tenzij je achter de vuilniskar rijdt in het dorp, maar hoe groot is die kans? Vanuit Gent ben je 45 minuten onderweg, vanuit Antwerpen 35 minuten en vanuit Sint-Niklaas 20 minuten.
- Vitaal beroep. Een baan bij met mensen met een beperking waar jij onmisbaar bent voor bewoners en cliënten bij Tragel.
- Een boeiende werkplek. Een wereld van mensen met een verstandelijke beperking. Een werkomgeving waar je je eigenheid in je werk kunt ontwikkelen.
- Contract. Je komt zo snel mogelijk in dienst tot minstens januari 2024. Contract 32 tot 36 uur per week (bespreekbaar).
- Kansen. Je draagt, direct of indirect, bij aan een goed leven voor bewoners en cliënten. Iedereen is anders. Daarom is zorg, ondersteuning en behandeling nooit hetzelfde. Het is steeds ontdekken en bouwen.
- Kennis. Je kunt je talent blijven ontwikkelen. We hebben zelfs een eigen Tragel Academie. Binnen de vakgroep is er tweewekelijks intervisie.
- Vrije tijd. Naast je wettelijke vakantie-uren, nog 57 Persoonlijk Budget Leren (PBL) uren per kalenderjaar op fulltime basis.
- Grensinformatie. Als je vanuit België over de grens gaat werken in Nederland, zijn er praktische zaken die handig zijn vooraf te weten. Wij helpen je hierbij!
Wie ben jij?
- Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding orthopedagogiek of psychologie.
- Je hebt een cliëntgerichte, open, flexibele en enthousiaste houding en kan je zelfstandig werken.
Spreek je toekomstige collega!
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met een van je toekomstige collega’s via +31114 38 21 56 .
Solliciteer direct!
Solliciteer direct via de sollicitatiebutton. We willen graag weten wie je bent (naam, adres, telefoonnummer en mailadres), welke ervaring je hebt en waarom je enthousiast bent.
De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 24 april.
Door te solliciteren vind je het oké dat je sollicitatie maximaal 3 maanden door Tragel wordt bewaard.