Wil jij graag ervaring en kennis op doen binnen verschillende zorgorganisaties in de gehandicaptenzorg? En een goede start voor een eventuele vervolgopleiding tot AVG? Lees dan verder!

Wat ga je doen?

Elkaar versterken vanuit kennis, kunde en expertise met als doel de beste zorg te bieden voor mensen met een beperking. Dat is in een notendop de doelstelling van Zeeland Onbeperkt. Zeeland Onbeperkt is een samenwerking tussen diverse zorgorganisaties. Namelijk Zuidwester, ’s-Heerenloo, Tragel en Gors.

Als beginnend basisarts (ANIOS) heb je bij Zeeland Onbeperkt een zeer diverse baan met uiteenlopende werkzaamheden. Je levert specialistische medische zorg aan mensen met een verstandelijke beperking bij de verschillende zorgorganisaties. Nadat je bent ingewerkt krijg je, je eigen spreekuur. Je werkt onder supervisie van twee artsen voor Verstandelijk Gehandicapten, die op dezelfde locatie op dat moment werken. Je neemt anamnese af, doet lichamelijk onderzoek, stelt diagnoses en start behandeling. Veelal wordt ook in de gehandicaptenzorg multidisciplinair gewerkt. Daarbij zijn sterke communicatieve vaardigheden van belang waarbij je patiënten op het juiste niveau moet benaderen, maar ondertussen ook met veel verschillende andere mensen, zoals verwanten, begeleiders effectief moet kunnen communiceren. Ook diagnostiek en behandeling kunnen complex zijn. Goed probleemoplossend kunnen denken is dan ook een kernkwaliteit. Het specialisme AVG is relatief nieuw en bevindt zich op het raakvlak van psychiatrie, neurologie, revalidatiegeneeskunde en genetica; en dat van de kinderleeftijd tot oudere leeftijd. Dat maakt dat problematiek vaak complex is en veel aspecten bevat.

Je maakt onderdeel uit van de vakgroep AVG van het Expertise Centrum Zuidwester en ontvangt vanuit hier de nodige ondersteuning. Binnen elke organisatie wordt in het dagelijks werk samengewerkt met diverse disciplines die op professionele wijze inhoud geven aan diagnostiek, behandeling en advisering aan cliënten, waardoor de kwaliteit van bestaan wordt gewaarborgd. Dit geldt voor zowel interne als externe cliënten. Wij bieden zorg aan een diverse doelgroep reikend van zeer ernstig verstandelijk beperkten met forse lichamelijke beperkingen, maar ook aan een grote groep SGLVB-jongeren met psychosociale problematiek. Je kan hierbij deelnemen aan scholing en wekelijkse casuïstiekbesprekingen.

Dit is wie we zijn:

En daar zijn we trots op!

Zuidwester is een opleidingsinstelling voor AIOS AVG. Opleiding, verdere ontwikkeling en zorgverbetering staan hoog in het vaandel. Vanuit Zuidwester worden verschillende VG poliklinieken verzorgd in Zeeland, West-Brabant maar ook in Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden. De verschillende AVG’s hebben verschillende aandachtsgebieden zoals zorg voor mensen met een meervoudig complexe handicap, ouderenzorg en follow-up en behandeling van mensen met een genetische syndromale aandoening. Tevens zijn de AVG’s betrokken bij spreekuren met de kinder- en jeugdpsychiatrie (SARR) en leveren AVG’s van Zuidwester derdelijns zorg in het Erasmus MC. Twee AVG’s zijn tevens klinisch genetici. Één van de AVG’s die superviseert is in dienst bij Gors en heeft als aandachtsgebied ouderen en palliatieve zorg. Er is zeer nauwe samenwerking tussen haar en de AVG’s van Zuidwester.

Wie zoeken we?

Houdt je van puzzelen, uitdagingen in communicatie, beschouwende vakken zoals psychiatrie, neurologie, revalidatie, kindergeneeskunde en ouderengeneeskunde in een generalistisch specialisme dan is werken in de gehandicaptenzorg wellicht iets voor jou.

Hopelijk vink jij onderstaand lijstje af:

 • Je hebt de opleiding Basisarts afgerond;
 • Je bent BIG geregistreerd;
 • Je hebt affiniteit met mensen met een cognitieve/verstandelijke beperking;
 • Je houdt van complexe problematiek;
 • Je speelt flexibel in op diverse werkzaamheden;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bent in staat aan te sluiten bij niveau van functioneren;
 • Je bent in staat te schakelen met diverse partijen
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt de beschikking over een auto.

Wat bieden wij?

Bij een volledige aansluiting op het profiel bieden we je vanuit Zuidwester (je komt in dienst bij Zuidwester, je wordt gedetacheerd naar de andere zorgorganisaties) een dienstverband voor bepaalde tijd (1 jaar) aan. Je salaris bedraagt maximaal € 5.476,- bruto per maand (FWG-schaal 65) bij 36 uur per week, volgens de cao Gehandicaptenzorg. Daarnaast bieden we je een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van ruim 8% en een inspirerende werkomgeving binnen een leuk en leergierig team. Je krijgt volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen, als professional en als mens. We beschikken over een uniek eigen leercentrum, omdat we vinden dat leren onlosmakelijk verbonden is met werken bij Zuidwester.

Gaat je voorkeur uit naar het leveren van zorg alleen aan cliënten van Zuidwester? Dat kan ook! Er is namelijk ook een vacature voor beginnend basisarts specifiek voor Zuidwester. We bespreken de mogelijkheden graag in een gesprek.

Interesse?

Wil je graag werken bij een organisatie waar leren voorop staat? Solliciteer dan vóór
15 september 2020 via onderstaande button. Eerst meer weten over deze functie? Bel  dan met Elsbeth Huffmeijer, Rogier Kersseboom of Matijn Coret. Zij zijn bereikbaar via 0187-898835

Let op! Helaas krijgen we wel eens de melding dat onze e-mail berichten in de spambox terecht komen. Vergeet niet je spambox te controleren.

Op naar jouw droombaan

 • Solliciteer

  Je kunt direct solliciteren op een vacature, door op de Solliciteer-button te klikken. Er wordt een mailvenster geopend, waarin je je motivatie en cv rechtstreeks naar onze recruiters kunt sturen. We willen graag weten wie je bent (naam, adres, telefoonnummer en mailadres), welke ervaring je hebt en waarom je enthousiast bent. Door te solliciteren vind je het oké dat je sollicitatie maximaal 3 maanden door Tragel wordt bewaard.

 • Screening

  Na inschrijving via de sollicitatiebutton volgt er een screening door onze recruiters. Tijdens de maatregelen omtrent het coronavirus (COVID-19) doen we dit volledig digitaal. De mogelijkheden hiervoor stemmen we met jou af.

 • Kennismaking

  Jij enthousiast en wij enthousiast? Er vindt een kennismaking plaats met je toekomstige collega’s. Ook doen we de kennismaking in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus (COVID-19) momenteel volledig digitaal. De mogelijkheden hiervoor stemmen we met jou af.

 • Is het een match?

  Wanneer je aan de slag kunt, kom je direct bij Tragel in dienst. Welkom!

Tragel