Draai jij je hand niet om voor dagelijkse verzorging en kan jij als geen ander een glimlach op ouder wordende bewoners met een Ernstig Verstandelijk Meervoudige Beperking (EVMB) toveren?

Waar ga je aan de slag?

Je gaat aan de slag bij Zorg & Beleving, waar je werkt met bewoners en cliënten met EVMB en/of verouderingsproblematiek. Ondanks hun beperkingen, zijn zij mensen met wensen en behoeften. Wat voor hun leven waardevol is, is dan ook niet fundamenteel anders dan in het leven van mensen zonder beperking. Je streeft naar een goed leven voor hen. Voor dit goede leven moet het op een aantal gebieden goed voor elkaar zijn. De menselijke behoeften: een lijf zonder pijn, lekker slapen, dingen doen die je leuk vindt, zo nu en dan iets nieuws ondernemen, je begrepen, geliefd en gewaardeerd voelen en verbonden zijn met de mensen om je heen.

Je aandacht gaat uit naar het lichamelijk welzijn, de alertheid, het contact en de communicatie en het bieden van een stimulerende dagbesteding. Je gaat hierbij respectvol en gelijkwaardig om met de cliënten en bewoners, op een manier zoals je zelf ook bejegend zouden willen worden. Je verliest hierbij het methodisch werken niet uit het oog. Bewoners krijgen, waar dat mogelijk is, de gelegenheid om zelf keuzes te maken en zo zelf zeggenschap te hebben over hun eigen leven. Je stimuleert hen om datgene wat ze zelf nog kunnen, ook zelf te doen. De begeleiding wordt aangepast aan hun tempo.

Je biedt de bewoners een thuis waar zij zich prettig en veilig voelen, waarbij het belangrijk is dat ze zich geaccepteerd en gerespecteerd voelen. Je start en eindigt elke dag met de dagelijkse verzorging van onze bewoners. Zij zijn in een levensfase beland waar niets meer moet, maar wel alles mag. Denk hierbij aan werk, dagbesteding, clubs en andere activiteiten die je samen met hen ook onderneemt.

Wat kun je?

Je werkt vanuit de Triple-C visie en een positieve houding. Dit doe je met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Je bent taak en resultaatgericht en durft voorop te lopen. Je hebt een goed beeld van zorgvragen en de mogelijkheden van de cliënten. Daar maak je concrete afspraken over. Je draagt actief bij aan de ontwikkelingen naar meer vermaatschappelijking. Dit doe je met:

 • Doorzettingsvermogen: je houdt vast aan een relationele begeleiding ook als dit minder vanzelfsprekend is door ernstig problematisch gedrag;
 • Sensitiviteit: je onderkent de gevoelens en behoeften van anderen, voelt deze aan en sluit erbij aan. Je ziet in de reactie van bewoners, cliënten en collega’s een spiegel van je eigen functioneren;
 • Lef: je neemt op basis van professionele en persoonlijke betrokkenheid verantwoorde risico’s, ook als dit gevolgen heeft voor de positie binnen het team en/of een bijstelling van competenties vraagt;
 • Goede conditie: je bent dagelijks in de weer met onze bewoners te helpen uit bijvoorbeeld de rolstoel of tillift;
 • Zelfreflectie: je zoekt actief naar persoonlijke feedback om jezelf als succesfactor in te zetten binnen de relationele begeleiding. Je stelt je hierin kwetsbaar op en laat zien over een reëel zelfinzicht te beschikken;
 • Creativiteit en cliëntgerichtheid: je komt met originele ideeën en oplossingen om het dagelijks leven van cliënten te verrijken, succeservaringen te realiseren en faalfactoren te verminderen. Je stelt de individuele cliënt centraal en neemt daarin de wensen en behoeften en/of zijn verwanten serieus.
 • Jouw team: als echte teamplayer stem je in de begeleiding van bewoners en cliënten voortdurend af met je collega’s, je reflecteert en staat open voor feedback vanuit een lerende houding.

Opleiding gevolgd in Nederland?

Je beschikt over een diploma niveau 3 in de zorg en/of welzijnssector en hebt ervaring met de doelgroep EVMB.

Opleiding gevolgd in België?

Je beschikt over een diploma als opvoeder jeugd- en gehandicaptenzorg/pedagogiek en hebt ervaring met de doelgroep EVMB.

Wat krijg je?

 • Vitaal beroep. Een baan in de gehandicaptenzorg waar jij onmisbaar bent voor bewoners en cliënten bij Tragel.
 • Een boeiende werkplek. Een wereld van mensen met een verstandelijke beperking. Een werkomgeving waar je je eigenheid in je werk kunt ontwikkelen.
 • Kansen. Je draagt, direct of indirect, bij aan een goed leven voor bewoners en cliënten. Iedereen is anders. Daarom is zorg, ondersteuning en behandeling nooit hetzelfde. Het is steeds ontdekken en bouwen.
 • Kennis. Je kunt je talent blijven ontwikkelen. We hebben zelfs een eigen Tragel Academie.
 • Fijne collega’s. Je nieuwe collega’s kunnen niet wachten om met je samen te werken.
 • Geld. Een salaris tussen € 1920 en € 2993 bruto, op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring
 • Nog meer geld. Bovenop je loon krijg je een eindejaarsuitkering van 8.33 %. Ook ontvang je reiskostenvergoeding.
 • Vrije tijd. Naast je wettelijke vakantie-uren, nog 57 PBL uren per kalenderjaar op fulltime basis.
 • Contract voor onbepaalde tijd. Je komt direct in dienst bij Tragel en krijgt een contract voor 20 tot 32 uur per week, voor onbepaalde tijd.
 • Grens informatie. Als je vanuit België over de grens gaat werken in Nederland, zijn er praktische zaken die handig zijn vooraf te weten.

Spreek je toekomstige collega!

Wanneer je meer informatie wilt over de inhoud van deze functie, kun je contact opnemen met je toekomstige collega Geesje Maas, 1e begeleider, via T: 0031653715226 of Irene Sijnesael, 1e begeleider, via T: 0031 6 53 36 15 68.

Op naar jouw droombaan

 • Solliciteer

  Je kunt direct solliciteren op een vacature, door op de Solliciteer-button te klikken. Er wordt een mailvenster geopend, waarin je je motivatie en cv rechtstreeks naar onze recruiters kunt sturen. We willen graag weten wie je bent (naam, adres, telefoonnummer en mailadres), welke ervaring je hebt en waarom je enthousiast bent. Door te solliciteren vind je het oké dat je sollicitatie maximaal 3 maanden door Tragel wordt bewaard.

 • Screening

  Na inschrijving via de sollicitatiebutton volgt er een screening door onze recruiters. Tijdens de maatregelen omtrent het coronavirus (COVID-19), stemmen we de mogelijkheden hiervoor met jou af: live of digitaal.

 • Kennismaking

  Er vindt een kennismaking plaats met je toekomstige collega’s. Ook doen we de kennismaking in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus (COVID-19) momenteel in overleg live of digitaal. De mogelijkheden hiervoor stemmen we met jou af.

 • Is het een match?

  Wanneer je aan de slag kunt, kom je voor onbepaalde tijd bij Tragel in dienst. Welkom!

Adres

Sterredreef 50 4567 BL Clinge
Tragel
Interesse?

Interesse?

Erise staat je graag te woord!

Bel 0031 6 57 57 81 40 Solliciteer direct