Ben jij helemaal op je plek bij cliënten met EVMB en MVB-niveau en kun je omgaan met verbale en non-verbale agressie?  Maar ben je ook op zoek naar de uitdaging om je collega’s te inspireren en te coachen om jouw ervaringen door te geven? Dan zoeken wij jou voor deze uitdagende baan, als eerste begeleider specialistische zorg EVMB (ernstig verstandelijke meervoudige beperking) in combinatie met MVB  (matig verstandelijke beperking)!  

 

Wie zijn wij als organisatie? 

 Tragel is een maatschappelijke organisatie in Zeeuws-Vlaanderen.  Wij ondersteunen mensen met een beperking om een goed leven te leiden.  Wij vinden het hierbij belangrijk dat onze medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich betrokken voelen bij onze missie.  

Onze zorgvisie is gebaseerd op Triple-C. Dat is een orthopedagogisch behandelmodel waarbij de cliënt voorop staat. De begeleiding en de behandeling volgens dit model is volledig gericht op het vervullen van de fysieke, mentale en zingevende basale levensbehoeften. De drie C’s staan voor Cliënt, Coach en Competentie. Triple-C richt zich op het ‘herstel van het gewone leven’. 

 

Over de locatie 

Op locatie Hofplein 6-8 verblijven momenteel 13 cliënten op EVMB en MVB niveau. Zij zijn mondeling vaardig in de vorm van korte zinnetjes. Diverse psychische stoornissen komen voor, zoals o.a. dementie en hechtingsproblematiek. Regelmatig komt er grensoverschrijdend gedrag voor en de manier van begeleiden vraagt op deze locatie veel nabijheid en structuur, niet alleen naar de cliënten maar ook naar het team toe. Sommige cliënten hebben volledige verzorging nodig, waarbij andere cliënten nog voor een deel zelfstandig zijn. De cliënten worden voorzien in dagbesteding en je bent altijd met meerdere collega’s werkzaam op de locatie. Palliatieve zorg, epilepsie en diabetes zijn ziektebeelden die hier voorkomen.

 

Wat vinden wij belangrijk? 

Wij zijn op zoek naar een meewerkende eerste begeleider. Naast je coördinerende taken ben je ook persoonlijk begeleider van een of meerdere cliënten. Je begeleidt en verzorgt de cliënten volgens afspraken die zijn vastgelegd in het begeleidings- ondersteuningsplan. Daarnaast coördineer je de uitvoering van het begeleidings- ondersteuningsplan, zodat cliënten optimaal voorzien zijn in hun cliëntbehoefte. In je werk zoek je de samenwerking op met collega’s en collega eerste begeleiders. Je sluit ook aan bij overlegmoment met verschillende interne disciplines. Je coacht, stimuleert en instrueert jouw teamleden om in gezamenlijkheid te voorzien in kwalitatieve zorg volgens onze zorgvisie; Triple-C. 

 

Wat vragen wij van jou?

 • Je hebt ervaring in de verstandelijk gehandicaptenzorg op het gebied van autisme, agressie en moeilijk verstaanbaar gedrag.
 • Je handelt vanuit onze visie; Triple C en het LACCS-programma en altijd vanuit een positieve houding. Dit doe je met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. 
 • Je bent zowel resultaat als mensgericht en hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je staat stevig in je schoenen en hebt kennis hoe om te gaan met fysiek en verbaal agressief gedrag en coacht je team hierin.
 • Je beschikt minimaal over een associate degree / HBO diploma in de richting: Social Work of Orthopedagogiek, of een bacheloropleiding in de richting Social Work, Pedagogiek, Orthopedagogiek, Sociaal-Agogisch werk of Psychiatrische verpleegkunde.
 • Als Eerste begeleider heb je een actieve rol in de ontwikkeling van de zorg en dienstverlening op de locatie en bied je nabijheid aan het team. Ons motto: Samen Doen!
 • Je onderhoudt het zorgplan en weet hier op een professionele manier vorm en inhoud aan te geven, waarbij je je team in betrekt.

 

Wat hebben wij jou te bieden? 

 • Een salaris tussen € 2.728 en € 3.894 op basis van een 36-urige werkweek.
  Inschaling is afhankelijk van je opleiding en ervaring, conform cao gehandicaptenzorg.
 • Bovenop je loon krijg je een eindejaarsuitkering van 8,33 procent. Ook ontvang je reiskostenvergoeding.  
 • Fijne collega’s. Je nieuwe collega’s kunnen niet wachten om met je samen te werken.  
 • Filevrij naar je werk.
  Vanuit Gent ben je 45 minuten onderweg, vanuit Antwerpen ben je 35 minuten op pad en vanuit Sint-Niklaas 20 minuten.  
 • Vitaal beroep. Een baan in de gehandicaptenzorg waar jij onmisbaar bent voor bewoners en cliënten van Tragel.  
 • Een boeiende werkplek. Een wereld van mensen met een verstandelijke beperking. Een werkomgeving waar je je baan tot jóuw baan kunt maken en je je verder kunt ontwikkelen en waarbij je je talenten kan ontdekken.  
 • Contract voor onbepaalde tijd. Je komt direct in dienst bij Tragel en krijgt een contract voor 28 tot 36 uur per week (aantal uren is bespreekbaar), voor onbepaalde tijd met twee maanden proeftijd.  
 • Kansen. Je draagt, direct of indirect, bij aan een goed leven voor bewoners en cliënten. Iedereen is anders. Daarom is zorg, ondersteuning en behandeling nooit hetzelfde. Het is steeds ontdekken en bouwen.  
 • Kennis. Je kunt je talent blijven ontwikkelen. We hebben zelfs een eigen Tragel Academie! 
 • Vrije tijd. Naast je wettelijke vakantie-uren, krijg je ook nog 57 Persoonlijk Budget Leren (PBL)-uren per kalenderjaar (op fulltime basis). 
 • Grens informatie. Als je vanuit België over de grens gaat werken in Nederland, zijn er praktische zaken die handig zijn om vooraf te weten. Wij helpen je hierbij!  

Word jij onze nieuwe collega? 

Wil je meer weten over de inhoud van deze functie of heb je nog vragen? Neem contact op met je toekomstige collega, Ramona de Putter, telefonisch via 0031 6 83494492Door te solliciteren stem je ermee in dat je sollicitatie maximaal 3 maanden door Tragel wordt bewaard. 

Op naar jouw droombaan

 • Solliciteer

  Je kunt direct solliciteren op een vacature, door op de Solliciteer-button te klikken. Er wordt een mailvenster geopend, waarin je je motivatie en cv rechtstreeks naar onze recruiters kunt sturen. We willen graag weten wie je bent (naam, adres, telefoonnummer en mailadres), welke ervaring je hebt en waarom je enthousiast bent. Door te solliciteren vind je het oké dat je sollicitatie maximaal 3 maanden door Tragel wordt bewaard.

 • Screening

  Na inschrijving via de sollicitatiebutton volgt er een screening door onze recruiters. Tijdens de maatregelen omtrent het coronavirus (COVID-19), stemmen we de mogelijkheden hiervoor met jou af: live of digitaal.

 • Kennismaking

  Er vindt een kennismaking plaats met je toekomstige collega’s. Ook doen we de kennismaking in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus (COVID-19) momenteel in overleg live of digitaal. De mogelijkheden hiervoor stemmen we met jou af.

 • Is het een match?

  Wanneer je aan de slag kunt, kom je voor onbepaalde tijd bij Tragel in dienst. Welkom!

Adres

Sterredreef 50 4567 BL Clinge
Tragel

Interesse?

Monique staat je graag te woord!

Bel 0031 6 23 93 69 34.   Solliciteer nu