Tragel volgt de ontwikkelingen omtrent coronavirus (COVID-19) nauwlettend. De landelijke maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn aangescherpt. Het actuele beleid en de maatregelen van het RIVM zijn leidend voor Tragel.

Zondag 15 maart 2020 heeft de overheid aangescherpte maatregelen afgekondigd tot en met tenminste 6 april 2020. Tragel neemt die over en dat heeft de volgende gevolgen.

Sluiting dagbesteding- en Tragel Shop locaties

Alle dagbesteding en Tragel Shop locaties bij Tragel sluiten met ingang van 17 maart 2020. Bewoners blijven op de woning en krijgen daar een dagprogramma.
► ’t Palet en Kookpunt blijven maaltijdvoorziening verzorgen. Het restaurant van ’t Palet in Clinge is gesloten voor alle bezoekers (intern én extern). Het Kookpunt in Hulst is gesloten voor alle bezoekers (intern én extern).
► Kinderdagcentrum de Tjasker in Zaamslag volgt de landelijke afspraken voor kinderopvang en blijft als enige dagbestedingslocatie open voor kinderen van ouders met een vitaal beroep.
► Logeeropvang is geen dagbesteding en blijft open, mits cliënten geen klachten hebben.
► De kinderboerderijen in Terneuzen en Clinge zijn gesloten.
► Cliënten die via een jobcoach werken, worden de maatregelen van de werkgever van de cliënt gevolgd.

Woonlocaties

Er volgt dinsdag 17 maart 2020 een update over het omgaan met bezoek op de woningen. Volg in elk geval de maatregelen van het RIVM.

Behandeling

► Het zwembad is gesloten voor alle bezoekers (intern én extern).
► Alle afspraken met dokters worden telefonisch gedaan. Als de dokter beslist, dat hij de cliënt wilt zien komt hij/zij naar de woning.
► Tandarts gaat niet door, alleen bij spoed.

Thuiswerken en inzetbaarheid

Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zo veel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.
Hoe zit dat bij Tragel?
► De continuïteit van het primaire zorgproces wordt gewaarborgd.
► Thuiswerken en/of het verspreiden van de werktijden geldt bij Tragel voor medewerkers, wanneer de aard van de werkzaamheden dit toe laat.
► Voor zorgprofessionals geldt het advies om thuis te blijven als je klachten en koorts hoger dan 38 graden hebt.
► Meer informatie over de inzet van vrijwilligers volgt.

Vermijd grote groepen

Advies geldt om niet deel te nemen aan grotere bijeenkomsten die niet direct relevant zijn voor de zorg in de praktijk. Het vermijden van congressen, symposia en dergelijke kan bijdrage aan het beperken van de risico. Bezoek aan- of van mensen uit een door het RIVM benoemd risicogebied, wordt sterk afgeraden.
Hoe zit dat bij Tragel?
► MDO’s worden opgeschort. Praktische nadere informatie volgt.
► Alle overleggen en bijeenkomsten met meer dan 10 personen, worden per direct geannuleerd.
► Alle vrijetijdsactiviteiten zijn geannuleerd. Dit geldt ook voor de clubs.

Hygiëne

De hygiëne richtlijnen blijven voor iedereen belangrijk:
► Was je handen regelmatig
► Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
► Gebruik papieren zakdoekjes
► Geen handen schudden.

Actuele info COVID-19

Actuele informatie over het coronavirus COVID-19 (bijvoorbeeld ziekteverschijnselen, de huidige situatie in Nederland, aanpak en maatregelen) is te volgen via de officiële website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
Raadpleeg deze actuele informatie van RIVM regelmatig, volg maatregelen op en attendeer je omgeving. Raadpleeg met regelmaat dit bericht via het intranet, wat de maatregelen voor Tragel betekenen.

Vragen?

Voor vragen over de preventieve maatregelen bij Tragel omtrent het coronavirus, is het mailadres infectiepreventie@tragel.nl beschikbaar.