Vaccineren tegen het coronavirus COVID-19 kan een einde maken aan de coronacrisis. In januari 2021 is de vaccinatie tegen het coronavirus gestart. En dat biedt perspectief: meer veiligheid en vrijheid voor jou en voor naasten om veilig en vrij deel te nemen aan de samenleving. Bescherming tegen besmettingen en vrijheid voor het onbeperkt deelnemen aan de samenleving, dagbesteding en ontvangen van bezoek op de woning.

Hoe werkt vaccineren in Zeeland?

De komende periode is het mogelijk een afspraak te maken voor een coronavaccinatie via www.planjeprik.nl. Of loop binnen zonder afspraak tijdens ‘prikken zonder afspraak uren’ of bij één van de tijdelijke locaties.
Er zijn momenteel nog vier vaste vaccinatielocaties in Zeeland: Goes, Middelburg, Terneuzen en Zierikzee. De GGD zal de vaste locaties de komende periode afschalen. Naast de vaste locaties kun je nu ook terecht bij pop-up vaccinatielocaties in elke gemeente.

Raadpleeg hier meer info en het overzicht van alle locaties in Zeeland. 

Bron GGD Zeeland, september 2021

Hoe werken vaccinaties?

Bij twijfel over vaccinatie

Heeft u twijfels of vaccineren medisch gezien wel of niet het beste is voor uw naaste/bewoner/cliënt die u vertegenwoordigd? Of vindt u het lastig te beoordelen welke informatie klopt? De medische dienst en de arts AVG van Tragel staat u graag vrijblijvend persoonlijk te woord. Contact opnemen kan van maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 16.30 uur via T: 0031 114 – 38 22 71 of per mail gericht aan E: medischedienst@tragel.nl

Waarom vaccineren tegen het coronavirus?

Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug in ons privéleven maar ook in onze werkomgeving. Het is goed om te weten dat elk vaccin dat straks is goedgekeurd op tienduizenden mensen is getest. Zo weten we dat het veilig is en ons goed beschermt tegen het virus. Een vaccinatie beschermt niet alleen jezelf maar ook je familie en naasten. Als meer dan 70% van de bevolking gevaccineerd is, krijgt het virus weinig kans meer.

Veiligheid, betrouwbaarheid en bijwerkingen

Het coronavaccin is er snel gekomen, kan dat dan wel veilig zijn? Hoe zit het met de langetermijneffecten?

Vaccineren in eenvoudige taal

In deze nieuwe uitleg gaat Steffie vertellen over het vaccin tegen het coronavirus in eenvoudige taal. Klik hier om naar de uitleg van Steffie te gaan.
Ook is er een praatplaat Prik Tegen Corona gemaakt, in begrijpelijke taal.

Vaccinatiebewijs

Als je een inenting tegen corona hebt gehad krijg je hiervan een bevestiging mee. Dit is bijvoorbeeld een kaartje of een stuk papier met daarop gegevens over de vaccinatie. Dit is geen officieel vaccinatiebewijs. Lees verder voor informatie over een vaccinatiebewijs.

Gevaccineerd in Nederland, en woonachtig in Nederland:

Gevaccineerd in Nederland, en woonachtig in België:

Leg de bevestiging van je inenting in Nederland via Tragel of GGD voor aan je eigen huisarts in België, deze kan de vaccinatie registreren in België.
Raadpleeg deze website van de Vlaamse overheid voor informatie over het vaccinatiebewijs.

Actuele informatie

Actuele informatie, vragen en antwoorden zijn te vinden op de overheidswebsite: www.coronavaccinatie.nl

Overige vragen

Voor vragen over het coronavirus is het mailadres coordinatiepuntcorona@tragel.nl beschikbaar.