Meer mogelijk vanaf 25 september

Bron: Rijksoverheid
Vanaf zaterdag 25 september is er meer mogelijk met coronatoegangsbewijs. Bekijk wat er zal veranderen vanaf 25 september:
Uitgebreide versie
Versie in eenvoudige taal

De basisregels blijven belangrijk, want het coronavirus is nog niet weg. Belangrijk blijft dat we ons allemaal aan de basis- en hygiëneregels houden, ook als we al gevaccineerd zijn.

Zelftest alleen voor preventief gebruik

Elke woning in Nederland ontvangt tussen 10 augustus en 1 september 2021 een brief van Rijksoverheid met informatie over de Corona zelftest en de mogelijkheid om twee gratis zelftesten per huishouden te bestellen. Een zelftest is alléén voor preventief gebruik. Op de website van Rijksoverheid lees je meer informatie over het gebruik van een zelftest. Kijk voor een eenvoudige uitleg over zelftesten naar deze uitleg van Steffie.

Gebruik geen zelftest bij klachten of een vermoedelijke besmetting

Bij klachten, contact met een besmet persoon, thuisquarantaine of terugkomst uit hoog risicogebied laat je je altijd testen via de GGD. Dat geldt voor iedereen, ook als je gevaccineerd bent.
Bij de GGD neemt een professional de test af en zijn de testmethoden nauwkeuriger. De uitslag is dan betrouwbaarder. Een zelftest is ook geen geldig coronabewijs voor evenementen of reizen.

Actuele info COVID-19

Actuele informatie over het coronavirus COVID-19 (bijvoorbeeld ziekteverschijnselen, de huidige situatie in Nederland, aanpak en maatregelen) is te volgen via de officiële website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19
Raadpleeg deze actuele informatie van RIVM regelmatig, volg maatregelen op en attendeer uw omgeving.
Bekijk hier actuele informatie over de kleurcodes in Nederland en buiten Neerland:
Gebieden binnen Nederland
Gebieden buiten Nederland